Regio ’72 houdt een sprankje hoop

Regio ’72 is in de slotfase van de competitie met een goede serie bezig. Met het nodige kunst- en vliegwerk werd Kesteren met 20-19 verslagen. Doordat ook de concurrentie wist te winnen, heeft Regio ’72 een absolute stunt en een portie geluk nodig in de laatste competitieronde.

Met Bart Bosman terug in de basis begon Regio ’72 voortvarend tegen Kesteren. De snelle 2-0 voorsprong kreeg lange tijd geen vervolg, want langzamerhand kreeg de opponent die al lange tijd zeker is van klassenbehoud de overhand. Vlak voor rust kreeg Regio ’72 de geest onder luide aanmoedigingen van het publiek en boog de 5-7 achterstand om in een 11-9 voorsprong.

De tweede helft zetten de Vaassenaren door en kwam het op een op het oog comfortabele 18-14 voorsprong. Toch leek het, net als eerder dit seizoen op bezoek bij Kesteren, op miraculeuze wijze toch nog mis te gaan. Regio ’72 verspeelde enkele keren te snel de bal en Kesteren begon met scherp te schieten en kwam terug tot 19-19. In de slotminuut kreeg Regio ’72 nog eenmaal een vrije bal die koelbloedig werd benut en resulteerde in de 20-19 eindstand.

Doordat ook concurrenten Animo en Woudenberg wisten te winnen, hangt het bestaan van Regio ’72 als tweedeklasser in de zaalcompetitie nog steeds aan een zijden draadje. Volgende week moet Regio ’72 winnen bij de ongeslagen kampioen Victum in Houten en dient Woudenberg te verliezen van Animo. Een klein wonder is dus nodig voor de Vaassense ploeg, die een sterke eindfase van de competitie kent.

 

Doelpunten Regio ’72:
Hidde Scholten, 5
Bart Bosman, 5
Leandra Koetsier, 3
Tijs Schoemaker, 3
Lauren Schoemaker
Ruth Schoemaker
Jordi Molendijk
Tim van Huffelen