Regio ’72 KAMPIOEN!

WIJK BIJ DUURSTEDE/VAASSEN Afgelopen zaterdag heeft Regio ’72 de titel in de tweede klasse D voor zich opgeëist. Onder flinke impulsen van de vele meegereisde Purple Hooligans versloegen de Vaassense korfballers tegenstander Viking in Wijk bij Duurstede met 11-17. Regio ’72 is één wedstrijd voor het einde niet meer te achterhalen voor de concurrentie.

Bij een overwinning zou Regio ’72 zeker zijn van de titel. Viking had echter een week eerder met duidelijke cijfers (18-8) gewonnen van nummer twee SSS. Regio ’72 was dan ook gewaarschuwd voor de schotkracht van de opponent. Vanaf de eerste minuut waren beide ploegen zeer scherp. Dit leidde al gauw tot een 4-4 tussenstand. Vanaf dat moment greep Regio ’72 de regie. Door de luidruchtige meegereisde supporters werden de spelers extra gemotiveerd wat leidde tot een 6-10 ruststand, waarmee de Vaassenaren op rozen leken te zitten.

Na de pauze werd het toch nog billen knijpen. De eerste drie doelpunten waren voor Viking resulterend in een 9-10 tussenstand. Op dat moment maakte Karel Mol een belangrijke Vaassense treffer, waardoor Regio ’72 de wedstrijd weer in handen kreeg. Het goede spel van de eerste helft werd voortgezet waardoor Viking weer op een marge van 4 punten werd gezet. Toen vijf minuten voor het einde ook nog het nieuws binnenkwam dat concurrent SSS had verloren, was de titel voor Regio ’72 al formeel een feit. Genietend van de aanmoedigingen speelde Regio ’72 de wedstrijd keurig uit tot een 11-17 eindstand.

 

De vreugde-explosie na het laatste fluitsignaal was groot. Spelers, reserves, begeleiding en publiek vierden direct het feest op het veld in Wijk bij Duurstede. Dit feest werd later tot in de kleine uurtjes voortgezet in de kantine van de korfballers in Vaassen. Met deze vijfde titel in vier seizoenen promoveert Regio ’72 ook op het veld naar de eerste klasse. Uniek voor de Vaassense korfballers is dat het volgend seizoen voor het eerst in de geschiedenis zowel in de zaal als op het veld in de eerste klasse uitkomt.

Doelpunten Regio’72

Karel Mol, 5

Tim van Huffelen, 4

Hidde Scholten, 3

Willeke Kloezeman, 2

Marije de Boer, 1

Robin Zweekhorst, 1

Rosanne Wassink, 1