Regio ’72 kan goede start geen vervolg geven

Regio ’72 is de competitie vorige week goed gestart met een 21-20 overwinning na een spannend duel tegen Emmeloord. Deze week bleek titelkandidaat KVZ in Zutphen een maatje te groot. De wedstrijd eindigde in 21-12.

Op een drukbezocht sportpark in Zutphen waar de wethouder de nieuwe velden van KVZ opende, was de beginfase voor de thuisploeg. KVZ pakte snel een 4-0 voorsprong en het duurde de nodige tijd voordat Hidde Scholten het eerste doelpunt voor de Vaassenaren aantekende. Vlak voor rust kreeg Regio ’72 de geest en wist het een aanvalsvak van KVZ te ontregelen. Dit leidde tot een 7-5 ruststand.

De beginfase van de tweede helft bleek een kopie van de eerste helft. KVZ wist de kansen te verzilveren en liep snel uit. De nieuwe coach van de Vaassenaren Stefan van der Worp probeerde met enkele wissels het tij te keren, maar dit lukte onvoldoende. KVZ speelde sneller en creëerde meer kansen. Toen zowel Bart Bosman als Lauren Schoemaker geblesseerd uitvielen, was de wedstrijd gelopen en bleef Regio ’72 met lege handen achter.

Volgende week speelt Regio ’72 weer een thuisduel. HHV uit Hollandscheveld is dan de tegenstander op sportpark Oosterhof. De wedstrijd start om 15.30 uur.