Regio ’72 kan net niet stunten tegen Dindoa

De korfballers van Regio ’72 moesten zaterdag aantreden tegen de titelkandidaat nummer 1 in de eerste klasse D, Dindoa uit Ermelo. Gezien de stand in de competitie hadden de Vaassenaren weinig illusie dat ze tegen deze koploper potten konden breken. Toen Regio ’72 echter halverwege de tweede helft een 11-13 voorsprong op het scorebord liet noteren, leek een stunt tegen Dindoa in de warme lucht te hangen. De Ermeloërs kwamen in de eindfase echter dankzij een slotoffensief met een 19-15 eindstand met de schrik vrij.

Regio ’72 werd in de beginfase van de wedstrijd gelijk geconfronteerd met een 1-3 achterstand. Het leek erop dat Dindoa, gedreven door kampioenschapsaspiraties, de Vaassenaren snel wilde en kon overklassen. Regio ’72 wilde dit echter niet zo maar laten gebeuren. Dindoa is de laatste jaren vaak de tegenstander geweest. Ondanks het feit dat het eerste team van Dindoa, de veel grotere vereniging, altijd als sterker team ingeschat wordt, lukt het de Vaassenaren eigenlijk ook altijd, er een spannende en mooie partij tegen te spelen. Ook nu was Regio ’72 in staat zich op te trekken aan het niveau en mee te scoren. De ruststand van 11-8 was voor de Vaassenaren, met het oog op de snel opgelopen achterstand in het begin, best tevredenstellend.

In het begin van de tweede helft zat het Regio ’72 even mee. Dindoa begon wat gas terug te nemen, en werd slordig in de afronding, terwijl de paarshemden beter en beter in de wedstrijd kwamen en scherper werden. De acties van Karel Mol, die tot 5 keer toe in de korfzone zijn tegenstander te snel af was, waren tekenend voor de scherpte van Regio ’72. De 11-8 achterstand werd in het eerste deel van de tweede helft omgebogen naar een 11-13 voorsprong. In de volgende aanval van Regio ’72 floot de scheidsrechter af voor passiviteit, hetgeen Regio ’72 totaal niet kon plaatsen. Dit was achteraf gezien een keerpunt in de wedstrijd. Kort daarna kreeg Dindoa twee strafworpen mee, terwijl de Vaassenaren meenden daar dan “aan de andere kant van het veld” ook recht op te hebben. Regio ’72 werd door deze voorvallen flink uit de “winning mood” gehaald. Aan de andere kant kun je ook stellen dat het knap is dat Dindoa zich kon hervinden en op kwaliteit uiteindelijk toch de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

Volgende week staat de laatste thuiswedstrijd van Regio ’72 gepland tegen Sparta Nijkerk, de huidige nummer 6 in de poule. Bij winst heeft Regio ’72 nog een kleine kans om degradatie naar de tweede klasse te ontlopen. Als de ploeg in staat is hetzelfde niveau als tegen Dindoa te laten zien, is dit niet ondenkbaar. De wedstrijd begint om half vier op Sportpark de Oosterhof, aan de Zichtstede te Vaassen.