Regio ’72 kan tij nog niet keren

Regio ’72 is ook in het zesde competitieduel puntloos gebleven. In de Barneveldse Veluwehal trok tegenstander Revival met 14-11 aan het langste eind. Dit na een week, waarin veel veranderingen rondom de Vaassense ploeg plaatsvonden.

De Vaassense korfballers kenden een hectische week voorafgaand aan het duel. Maandag nam Maarten Stuldreher afscheid als hoofdtrainer van Regio ’72 en enkele dagen later werd bekend dat vanaf komende week Apeldoorner Pascal Selker het roer overneemt. Afgelopen zaterdag fungeerde Gert van Essen, trainer/speler, van het tweede team als interim coach.

Met een gewijzigde opstelling en Willeke Kloezeman nog steeds op de positie van de geblesseerde Annemarije Kerkdijk begon Regio ’72 met frisse moed aan het duel.  Het bleek echter niet voldoende om het Revival echt moeilijk te maken. De eerste minuten wisten beide ploegen de korf niet te vinden, maar op het moment dat Revival de 1-0 aantekende, liep het ook snel uit naar een 4-0 tussenstand. Pas bij een 7-1 stand kwam er enige daadkracht in de Vaassense aanvallen resulterend in een 10-3 ruststand.

Na de pauze kantelde het wedstrijdbeeld. Met de uitstekende debutante Marleen van der Haar in plaats van de niet fitte Karin van Huffelen probeerde Regio ’72 het tij te keren. Met ook nog Ricardo Hulleman binnen de lijnen om de aanvalskracht te versterken, kwam Regio ’72 stapje voor stapje dichterbij.  Toen Regio ’72 tien minuten voor tijd naderde tot 13-10 leek een ommekeer nabij. Revival scoorde juist op dat moment  de  belangrijke 14-10 waarna Regio’72 alleen nog de eindstand op 14-11 wist te bepalen.

Door de nederlaag staat Regio ’72 vaster en vaster op de laatste plaats. Desondanks geeft het spel in de tweede helft en de snelle oplossing van het trainersprobleem weer het nodige vertrouwen.  Aanstaande zaterdag tegen kampioenskandidaat Wit Blauw een nieuwe kans om in de eigen sporthal De Wieken voor een stunt te zorgen.