Regio ’72 kansloos onderuit bij HHV

Na twee vrije weekenden stond voor Regio ’72 het traditioneel lastige uitduel tegen HHV in Hollandscheveld op het programma. Bovendien waren Hidde Scholten, Pieter van der Giessen en Pascalle Molendijk onder andere door blessures niet beschikbaar, waardoor Marscha Steenbergen, Jordi Molendijk en Casper Gensen in de basis startten.

Op het Drentse natuurgras ging de wedstrijd in de beginfase nog even gelijk op. Tot een 4-4 stand leken de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd, maar vervolgens zette HHV er een stapje bij. Het lengtevoordeel werd goed benut en met name de topschutter van HHV wist vanuit alle hoeken en afstanden tot scoren te komen. Via een 9-7 tussenstand liep HHV uit naar een 14-9 ruststand.

In de tweede helft veranderde dit spelbeeld niet. Regio ’72 wist de aanvallen enigszins te ontregelen, maar een aanvalsvak van HHV had nauwelijks kansen nodig om te scoren. Zo was de wedstrijd al snel gespeeld en werd de wedstrijd afgesloten op een 26-15 eindstand. Invaller Thijs van ‘t Erve zorgde voor het slotakkoord namens de Vaassense ploeg. Voor Regio ’72 staat volgende week het thuisduel tegen Thrianta op het progamma. Een belangrijk duel. Als Regio ’72 wint, neemt het definitief afstand van de degradatieplaatsen. Bij een nederlaag komt Thrianta dichtbij en wordt het nog een spannende slotfase van de competitie.

Doelpunten Regio ’72:
Thomas Gerritsen 4, Ricardo Hulleman 4, Ruth Schoemaker 2, Jordi Molendijk 2, Anne Stegeman, Casper Gensen, Thijs van ‘t Erve