Regio ’72 kansloos tegen koploper

Na het halen van het eerste punt in de zaalcompetitie vorige week tegen Rheko uit Rheden leek het mogelijk dat de korfballers van Regio ’72 misschien konden stunten tegen Sparta Zwolle. Na twee keer 30 minuten spelen stond Regio ‘72 weer met beide benen op de grond. Koploper Zwolle had de Vaassense hoofdmacht geen enkele kans gegeven en een verpletterende nederlaag van 23 – 12 bezorgd.

Vanaf het begin van de wedstrijd was duidelijk dat Sparta verreweg de betere ploeg was. Het nam de strijd serieus aan, het risico op onderschatting was uitgebannen . De door Jasper Keizer gecoachte Zwolse formatie wist natuurlijk ook perfect hoe Regio ‘72 het beste te bestrijden was, omdat de oud trainer/coach van Regio ’72 alle Vaassense spelers door en door kent. Regio ‘72 kwam hierdoor vanaf het begin van de wedstrijd in de problemen en liep gelijk via een 6-1 tussenstand, zo’n tien minuten voor rust tegen een 11-4 achterstand op. Mede omdat Sparta daarna wat gas terug nam wist Regio ’72 enigszins te herstellen en beperkte het de schade bij rust tot 13-7.

De tweede helft was bijna een kopie van de eerste. Sparta liep gelijk verder uit naar 20-8 om vervolgens de wedstrijd netjes uit te spelen, waardoor de einduitslag van 23 – 12 nog draaglijk leek. Duidelijk is dat Regio ’72 opnieuw haar wonden zal moeten likken, en moet proberen de positieve draad van vorige week weer op te pakken. In de laatste vier wedstrijden van de zaalcompetitie zal de ploeg moeten werken om het goede gevoel weer terug te krijgen, om in de tweede helft van de veldcompetitie weer volwaardig mee te kunnen draaien.

Volgende week zaterdag speelt Regio ‘72 weer een thuisduel. Tegenstander is dan Dindoa uit Ermelo. De start van de wedstrijd staat gepland om 17.15 uur in sporthal “De Wieken” in Vaassen.