Regio ’72 knokt zich langs Tiel ’72

De korfballers van Regio ’72 hebben goede zaken gedaan in de strijd om de tweede positie, die recht geeft op een promotieplek. Op bezoek bij Tiel werd een zwaarbevochten 17-19 zege uit het vuur gesleept.

De wedstrijd begon goed voor de Vaassenaren door twee snelle treffers, maar het tweede aanvalsvak had meer moeite om de korf te vinden. Daardoor kon Tiel een voorsprong nemen in de eerste helft. Coach Brenda Voortman paste daarna een wisseling tussen de vakken toe, waardoor Regio ’72 meer grip kreeg op de wedstrijd. Ondertussen was de geblesseerd uitgevallen Anne Stegeman vervangen door Willeke Kloezeman.

Na een 9-7 ruststand in het voordeel van Tiel bleef het verschil lange tijd schommelen tussen een of twee punten verschil. Dit ging door tot 17-15. Op dat moment produceerde Ricardo Hulleman zijn zevende en achtste treffer en werd de stand weer gelijkgetrokken. Door twee snelle treffers erna kwam Regio ’72 op voorsprong en wist de wedstrijd in de slotfase goed uit te spelen.

De 17-19 zege was zwaarbevochten. Regio ’72 pakt nu een voorsprong van twee punten op Tiel ’72 en staat nog steeds gelijk met Devinco op de tweede plaats. Volgende week gaat Regio ’72 op bezoek bij Achilles in Almelo. Opnieuw een belangrijke wedstrijd om de tweede plaats vast te houden.

Doelpunten Regio ’72:
Ricardo Hulleman 8
Hidde Scholten 4
Robin Zweekhorst 3
Ruth Schoemaker 1
Leandra Koetsier 1
Willeke Kloezeman 1
Tim van Huffelen 1