Regio ’72 knokt zich naar overwinning

Regio ’72 verloor onlangs twee lastige uitduels tegen de topploegen op zure wijze met een miniem verschil. Nu lukte het wel om een zwaarbevochten zege te boeken. In de slotfase werd ROG in Groningen met 14-16 verslagen.

Met Erica Oosterhoff in de basis begon de Vaassense ploeg stroef in Groningen. Regio ’72 moest duidelijk even wennen aan het grote veld, de fysieke kracht van de Groningers en verdedigende druk die ROG gaf. ROG kwam snel op een 2-0 voorsprong en was de eerste helft de bovenliggende partij. Dit leidde tot een 8-5 ruststand.

Ondanks twee snelle treffers van Regio ’72 na de pauze liep ROG uit naar een 11-7 tussenstand. Vanaf dat moment keerde de wedstrijd. Regio ’72 ging iets slimmer spelen en kreeg bovendien meer zelfvertrouwen in de eigen schoten. Door vijf doelpunten op rij kwamen de Vaassenaren met 11-12 voor. Een spannende fase diende zich aan, waarin ook wisselspeler Jordi Molendijk een goede invalbeurt kende. Via een 14-14 tussenstand wist Regio ’72 de laatste twee treffers te produceren.

Een erg prettige zege, omdat Regio ’72 juist twee keer in de slotfase met lege handen achterbleef. Regio ’72 houdt ROG achter zich in de stand en staat keurig op de derde plek in de tweede klasse B. Komende twee weken komen de staartploegen Thrianta en TOP op bezoek in Vaassen. Dit zou goede kansen moeten bieden om bovenin de tweede klasse mee te blijven doen.

Doelpunten Regio ’72:
Tim van Huffelen, 5
Bart Bosman, 4
Ruth Schoemaker, 2
Robin Zweekhorst, 2
Hidde Scholten, 2
Jordi Molendijk, 1