Regio ’72 komt net te kort in eerste zaalwedstrijd

In de eerste wedstrijd van het zaalprogramma trok Regio ’72 helaas net aan het kortste eind. Tegenstander TOP wist in Vroomshoop na een doelpuntrijk duel de korf uiteindelijk één keer vaker te vinden dan onze hoofdmacht en hield de punten via een eindscore van 19 – 18 net in eigen huis.

TOP was vorig seizoen ook al een van de tegenstanders in de zaalcompetitie. Toen was Regio ’72 in de uitwedstrijd duidelijk de mindere en werd er via een ruststand van 13 – 6 met 21 – 17 kansloos verloren. Er was dus bekend dat TOP een goed team heeft, dat in staat is om vaak te scoren.

Regio ’72 heeft echter een team dat de laatste jaren duidelijk groei doormaakt, en bewijst tegenwoordig regelmatig erg sterk te kunnen verdedigen, waardoor de hoop aanwezig was dat een beter resultaat dan vorig jaar mogelijk was. Gisteren bleek inderdaad dat Regio ’72 veel beter partij kon bieden aan de makkelijk scorende tegenstanders uit Vroomshoop, al was het opnieuw wel zo dat met name in de eerste helft te veel ruimte weggegeven werd, waardoor TOP toch langzamerhand een kleine voorsprong op kon bouwen. Regio ’72 verloor in deze fase de grip op de wedstrijd, miste wat grote kansen (o.a. twee strafworpen) en probeerde dit enigszins geforceerd te compenseren. Het aanvalsspel werd hierdoor wat onverzorgder, wat te veel onnodig balverlies tot gevolg had. Het resultaat was dat TOP uit kon lopen naar een voor hen mooie ruststand van 12 – 9.

Na de rust kwam de bekende strijdlust van Regio ’72 weer boven water en bleek dat ons team als ze in goede doen is, in staat is tegenstanders van dit kaliber toch de baas te kunnen. Regio ’72 speelde een sterkere tweede helft en knokte zich langzamerhand terug naar een 18 – 18 gelijke stand vlak voor tijd. Helaas was het laatste doelpunt toch weer voor TOP. Een niet te verdedigen afstandsschot zorgde er voor dat Regio ’72 uiteindelijk toch zonder punten thuiswaarts moest keren. Een gevoel van verslagenheid, en een besef dat er in de wedstrijd te veel net niet goed genoeg liep om punten mee naar huis te kunnen nemen, bleef achter.

Volgende week staat de tweede zaalwedstrijd op het programma, de thuiswedstrijd tegen Woudenberg. Deze wordt zaterdag 19 november om 18.45 in sporthal ‘De Wieken’ in Vaassen gespeeld. Hopelijk kan Regio ’72 dan weer laten zien dat het in haar thuiswedstrijden, gesteund door het eigen publiek, net als TOP, ook in staat is de punten in eigen huis te houden.