Regio ’72 komt tekort in Friesland

Op bezoek in het Friese Menaldum heeft Regio ’72 verloren van het fysiek sterke TDK. Ondanks een uitstekende eerste helft van de Vaassenaren gaven zij de overwinning alsnog uit handen. Er werd verloren met 17-15.

TDK was een onbekende tegenstander. De enige informatie die men had, was dat de ploeg over uitzonderlijk veel lengte beschikt, waarbij de langste speler met ruim 2,10 ver boven de Vaassenaren uittorende. Dit verlangde enigszins een aanpassing in de speelwijze van de Vaassense ploeg.

De eerste helft lukte dit uitstekend. De lange spelers van TDK werden goed uit de korfzone gehouden en lukte dit niet, dan wist Regio ’72 zelfs van de lange spelers de reboundduels te winnen.  Al snel stond een 1-6 tussenstand op het scorebord. In een hoog tempo werd TDK onder druk gehouden en Regio ’72 was net als vorige week over alle schijven gevaarlijk.

Na enige tijd kwam TDK beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een 7-11 ruststand. Na de pauze begon Regio ’72 matig. Door een gebrekkige concentratie in de verdediging scoorde TDK een aantal gemakkelijke doelpunten en aanvallend werd het goede spel van de eerste helft niet voortgezet. Regio ’72 stond een kwartier droog en zag TDK op een 13-11 voorsprong komen.

Sein voor coach Pascal Selker om een aantal wisselspelers in de ploeg te brengen. Dit zorgde voor nieuw elan in de ploeg en een zeer spannende slotfase diende zich aan. Regio’72 kwam nog eenmaal terug tot 14-14, maar moest  toch zijn meerdere erkennen in de Friese tegenstander. Bij een 17-15 eindstand floot de consequent en uitstekende leidende arbiter Treep voor het einde van de wedstrijd.

Net als vorige week een wedstrijd met twee gezichten voor de Vaassense ploeg. Volgende week om 18.50 uur krijgt Regio ’72 in Sporthal De Wieken de kans om de wedstrijd met een goed resultaat af te sluiten. Tegenstander  is dan opnieuw een Friese tegenstander: Tietjerk.