Regio ’72 komt tekort tegen Thrianta

Het is een moeilijke tijd voor de korfballers uit Vaassen. De eerste competitie wedstrijd tegen Emmeloord werd weliswaar gewonnen, maar daarop volgden verliespartijen tegen KVZ en HHV. Hierdoor vindt Regio ’72 zich terug in de onderste regionen van de poule. Met de wedstrijd tegen Thrianta uit Hoogeveen op het programma troffen de Vaassenaren een directe concurrent. Om het zicht op de subtop niet uit het oog te raken, was een overwinning zeer welkom.

Bij Regio ’72 startte Jordi Molendijk in de basis. Ricardo Hulleman en Bart Bosman moesten beiden geblesseerd verstek laten gaan.

Vanaf de eerste minuut was duidelijk wat het strijdplan van Thrianta was; met fysiek spel de tegenstander overrompelen. Dit resulteerde in een aantal gevaarlijke momenten en na een overtreding waarbij een dame van Thrianta niet verder kon spelen, besloten beide teams om het vanaf hier wat minder fysiek op te pakken.

Het spelbeeld was herkenbaar voor de laatste weken. Regio ’72 had moeite om tot de goede kansen te komen en maakten regelmatig de verkeerde keuzes en dit resulteerde in een hoop éénschotsaanvallen.

Thrianta speelde met overgave en het mes tussen de tanden en begon steeds verder weg te lopen van Regio. Met een 12-6 stand gingen beide teams de rust in.

In de tweede helft kwam Regio een stuk beter voor de dag. Er werd wat vaker gekozen om achter te verdedigen en hier had Thrianta moeite mee. Desondanks lukte het niet om daadwerkelijk dichterbij te komen. Thrianta bleef de doelpunten rustig maken en Regio ’72 kon hier niet in mee. Met Jochem van der Haar voor Jordi Molendijk streden de Vaassenaren in de 2e helft voor wat het waard was. Het mocht helaas niet baten en met een 21-12 eindstand staat Regio ’72 nu 7e op de ranglijst.

Volgende week wacht een zware wedstrijd tegen Sparta Nijkerk. De Vaassense Korfballers zullen een stuk beter moeten om deze pittige tegenstander partij te bieden.