Regio ’72 komt weer net te kort.

In de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar is het de korfballers van Regio ’72 helaas weer niet gelukt om punten mee naar huis te nemen. Na een goede uitwedstrijd tegen titelkandidaat Dindoa uit Ermelo moest Regio ’72 met de eindstand 21 – 17 genoegen nemen.

Het is geen schande om van deze goede ploeg van het vijfhonderd leden tellende Dindoa te verliezen. Toch viel het de korfballers uit Vaassen na afloop zwaar omdat het de vierde wedstrijd op rij was die verloren werd, terwijl het gevoel telkens aanwezig is dat er meer te halen was. Ook nu was Regio ’72, dat opnieuw aantrad met Annemarije Kerkdijk in de gelederen, in plaats van de geblesseerde Wille Kloezeman, vrijwel gelijkwaardig aan de tegenstanders. Deze gelijkwaardigheid werd door een tussenstand van 9-8 vijf minuten voor de rust door de cijfers bevestigd.

Vlak voor en vlak na de rust werd het verschil echter door Dindoa gemaakt. In deze fase was Regio ‘72 even iets minder scherp in de verdediging, waarvan Dindoa handig gebruik maakte om in de kleine ruimte extra kansen te creëren en te benutten. In deze fase zat het Regio ’72 aanvallend niet mee. Vele afstandsschoten troffen net geen doel en ketsten vanaf de korf ongelukkig in Ermelose handen. Dat de scheidsrechter voor rust floot, één seconde voordat de goed spelende Linda van der Wal vanuit vrije positie vanaf 1 meter van de korf scoorde, deed het scoreverloop vanuit Vaassens oogpunt ook geen goed.

Dit spelverloop zorgde er voor dat de score 5 minuten na rust plotseling 15–9 aangaf, waardoor de wedstrijd voor Regio ’72 vrijwel verloren leek. Toch pakte de ploeg de draad weer goed op, en bleef het in de eigen kansen geloven. Zo vochten de Vaasenaren zich toch weer terug in de wedstrijd, waardoor 5 minuten voor tijd het verschil tot twee punten gereduceerd was (19-17). Verder in haar opmars kwam de ploeg uit Vaassen helaas niet, Dindoa maakte aan de Vaassense hoop een einde door de laatste twee doelpunten door middel van afstandsschoten voor haar rekening te nemen, waardoor de eindstand van 21 – 17 op het scorebord verscheen.

Regio ’72 moet deze nederlaag opnieuw zien te verwerken, om aan het begin van het nieuwe jaar weer vol goede moed de zaalcompetitie te hervatten. Alhoewel de ploeg nu onderaan staat in de poule, overheerst het gevoel dat er in iedere wedstrijd kansen lagen, en dat de ploeg in staat moet zijn om in het tweede deel van de competitie ook weer punten te pakken, om zo degradatie te ontlopen. Een ding is ondanks de uitslagen van de laatste wedstrijden duidelijk, de ploeg is vastbesloten om het opgebouwde nivo (de ploeg speelt in de 1e klasse) voorlopig vast te houden. Want hoe je het ook bekijkt, het is knap dat zo’n kleine vereniging in staat is op dit niveau mee te draaien en zichzelf in korfballand op de kaart heeft gezet.