Regio ’72 kruipt door het oog van de naald tegen Emmeloord

Het is ongekend spannend in de poule van de club uit Vaassen. Liefst 3 teams strijden om het kampioenschap. Invicta/Frigro gaat aan kop, met 1 punt daarachter Regio ’72 en op 2 punten DTS Surhuisterveen. Met nog 4 wedstrijden voor de boeg kunnen de Vaassenaren zich geen misstap permitteren, om op de laatste speeldag tegen de koploper voor de 1e plek te spelen. Om dit doel in zicht te houden diende dit weekend eerst nog een lastige horde genomen te worden in de vorm van Emmeloord 1.

Saillant detail: Naaste concurrenten DTS en Invicta spelen op de voorlaatste speeldag nog tegen elkaar. In ieder geval gaat 1 van beide teams puntverlies lijden. Belangrijk dus voor Regio ’72 om zelf te blijven winnen.

Gelijk na het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat Regio ’72 een onwijs lastige middag zou gaan krijgen tegen het fel spelende Emmeloord. De Paars-witten waren geen schim van zichzelf en speelden uiterst zwak, waardoor de thuisploeg binnen no time een 7-1 voorsprong pakte. Pas na een kwartier begon Regio wakker te worden en langzaam maar zeker in de wedstrijd te groeien. De bezoekers uit Vaassen wisten terug te komen tot 8-7, maar door 4 doelpunten achter elkaar te scoren, wist Emmeloord met een 11-7 voorsprong de rust in te gaan.

Tijdens die rust werd besloten een andere tactiek te gaan hanteren en de aanval van Emmeloord te ontregelen door achter te verdedigen.

Dit pakte in de 2e helft redelijk goed uit. Emmeloord had behoorlijk moeite om het goed op te lossen en stagneerde in de scores, waardoor Regio ’72 langzaam maar zeker kon terugkomen.
Daarnaast probeerde coach Pascal Selker meer rebounds te pakken door Pieter van der Giessen in te brengen en Hidde Scholten over te hevelen naar het andere vak.

Dit resulteerde in het gewenste effect want de Vaassenaren kwamen tot een 18-15 stand terug.
12 minuten voor het eind van de wedstrijd was er een zeer vervelend moment. Ruth Schoemaker verdraaide in een actie heel ongelukkig haar knie en moest de strijd staken met een op het eerste oog ernstige blessure. Voor haar in de ploeg kwam Erica Oosterhoff.

Regio liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef vechten voor de overwinning.
Met 5 minuten te spelen werd er gelijk gemaakt door de Vaassenaren en 2 minuten voor tijd was het Anne Stegeman met het winnende doelpunt: 19-20.

Een onverdiende maar zeer belangrijke overwinning, zeker gezien het feit dat zowel DTS als Invicta beiden hun wedstrijden wonnen.
Volgende week komt TOP uit Vroomshoop op bezoek en zal Regio ’72 uit een ander vaatje moeten tappen om geen puntverlies te lijden.

Doelpunten Regio 72:

Hidde Scholten 5
Bart Bosman 5
Carmen Gensen 3
Ricardo Hulleman 3
Anne Stegeman 2
Tijs Schoemaker 1
Ruth Schoemaker 1