Regio ’72 kruipt door het oog van de naald

Het vlaggenschip van Regio ’72 heeft met pijn en moeite de ongeslagen status behouden. Vorige week werd de titel al binnengehaald. Deze week ging de ploeg op vrijdagavond op bezoek bij Vakgericht in Enschede en wist in de slotfase nipt de overwinning veilig te stellen: 12-13.

Vanwege een gebrek aan beschikbare zaalruimte moest Regio ’72 al op vrijdagavond aantreden tegen de Enschedese studenten. Dit bleek even wennen te zijn. Bovendien was de ambiance ook anders: na de volle tribunes van vorige week was het aantal supporters op een hand te tellen. Dit had invloed op het spel dat de Vaassense ploeg op de mat legde en de energie die de ploeg leverde.

Bij Regio ’72 konden Bart Bosman en Willeke Kloezeman vanwege blessures niet meedoen en speelden Lauren Schoemaker, Saskia van Triest, Daan Bosch en Kasper Schoemaker mee. In de eerste helft speelde Regio ’72 niet bijzonder en had het vrij veel last van de verdedigende druk van Vakgericht, dat er vol voor ging. Desondanks leek er weinig aan de hand toen de ruststand op 4-7 werd bepaald. De tweede helft zette Vakgericht er echter een stapje bij en begon beter te schieten. Regio ’72 kon aanvankelijk niet over het dode punt heen komen en kwam zelfs op een 11-9 achterstand. Na een time-out van Regio ’72 lukte het alsnog om het tij te keren. Lauren Schoemaker maakte de belangrijke 11-11 gelijkmaker. Vervolgens waren het Saskia van Triest, die een stafworp koelbloedig benutte en Kasper Schoemaker die alsnog voor de zege zorgden.

Een zwaarbevochten zege voor de Vaassense korfballers, die lange tijd matig speelden, maar toch de overwinning over de streep wisten te trekken. Volgende week is de laatste wedstrijd van het zaalseizoen. In sporthal De Wieken treedt Regio ’72 aan tegen TOP uit Vroomshoop en hoopt dan de competitie ongeslagen af te sluiten.

Scores Regio ’72: Thomas Gerritsen 3, Jordi Molendijk 3, Saskia van Triest 2, Kasper Schoemaker 2, Tim van Huffelen 2, Lauren Schoemaker.