Regio ’72 laat verdiende punten liggen in Krimpen aan den IJssel.

Na een prima wedstrijd tegen KOAG in Krimpen aan den IJssel, waarin de korfballers van Regio ’72 opnieuw lieten zien dat ze thuis horen in de eerste klasse was er uiteindelijk slechts één conclusie mogelijk: De Vaassenaren hadden meer verdiend dan de 0 punten die mee naar huis genomen konden worden na een 15-14 nederlaag tegen de nummer twee van de competitie.

Regio ’72 begon net als vorige week opportunistisch en vol overgave aan de moeilijke opgave om punten mee te nemen in de strijd tegen degradatie vanuit het verre Krimpen aan den IJssel. In de eerste minuut werd het gelijk angstig stil toen Linda van der Wal een knieblessure op leek te lopen. In een duel om de bal kwam ze verkeerd terecht en overstrekte haar knie. Gelukkig kon ze de wedstrijd wel vervolgen, en bleek de schade mee te vallen. De Vaasenaren waren gelijk scherp en trokken vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief naar zich toe. Mede door wat geluk bij het slecht afronden van kansen van KOAG kwam de Vaassense ploeg op een toch verdiende 1-4 voorsprong halverwege de eerste helft. Vanaf dat moment kreeg het publiek een spannende wedstrijd voorgeschoteld, vooral omdat KOAG de duidelijke favoriet was, maar niet bij machte bleek om de weerstand van de Vaasenaren gemakkelijk te breken. Toch werden een paar slordigheidsfoutjes bij balbezit van de Vaassenaren genadeloos door KOAG afgestraft, waardoor de voorsprong bij rust verdwenen was: 6 – 6.

In de tweede helft werd duidelijk dat de Vaassenaren er in bleven geloven. De ploegen bleven gelijkwaardig en het puntverschil is nooit meer dan twee geweest, meestal in het voordeel van Regio ’72. Toch was ook KOAG niet van plan de wedstrijd op te geven, en bleef het tot de laatste minuut strijden voor de overwinning. Dat laatste werd Regio ’72 fataal. De 13 – 14 voorsprong van de Vaassenaren, 5 minuten voor tijd kon helaas niet vastgehouden worden. Mede door wat beslissingen van de scheidsrechter die voor de Vaassenaren ongelukkig uitpakten, en door eigen foutjes in de laatste minuten, trok KOAG toch uiteindelijk aan het langste eind, en kwam het weg met een 15 – 14 zege.

Voor de Vaassenaren was de teleurstelling groot. Met nog twee wedstrijden te gaan is de strijd tegen degradatie nog steeds niet beslecht, al heeft Regio ’72 nog steeds goede kansen om ook volgend jaar in de eerste klasse uit te mogen komen.