Regio ’72 neemt in 2e helft afstand van Achilles

Het gaat goed met de korfballers uit Vaassen. Alle wedstrijden na de winterstop werden omgezet in winst, waaronder de topper tegen Invicta vorige week. Deze week stond de eerste returnwedstrijd op het programma, tegen middenmotor Achilles uit Almelo.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Ze waren simpelweg feller in de duels en Regio ’72 kwam stroef uit de startblokken. Na een snelle 3-0 voorsprong voor de tukkers nam Regio langzaam maar zeker het initiatief. Kansen werden beter benut doordat er dynamischer werd gespeeld en vooral verdedigend stond het als een huis zoals al weken het geval is. Achilles begon goed maar kon dit tempo absoluut niet vasthouden en hadden moeite om de Vaassenaren bij te benen.
Met een 5-9 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft was het min of meer eenrichtingsverkeer. Achilles kwam er totaal niet aan te pas en Regio liet zien waarom ze lijstaanvoerder zijn in de poule.
Een van de grote krachten van de Vaassense ploeg is het scorend vermogen over alle schijven. Waar meestal de heren wat meer voor de doelpunten zorgen, waren het tegen Achilles juist de dames die de korf geregeld wisten te vinden.
Bij een 9-22 stand klonk het eindsignaal.

Regio ´72 behoudt zo zijn koppositie en kijkt alweer uit naar volgende week. Dan komt DTS uit Surhuisterveen op bezoek en de Paars-Witten hebben daar nog een flink appeltje mee te schillen na de verloren heenwedstrijd.

Doelpunten Regio ´72:

Lauren Schoemaker 5
Carmen Gensen 3
Ruth Schoemaker 3
Bart Bosman 3
Tijs Schoemaker 3
Hidde Scholten 3
Ricardo Hulleman 2