Regio ’72 niet sterk genoeg voor Dindoa.

Na een spannende en sterke eerste helft kon het Vaassense korfbalteam Regio ’72  helaas niet winnen van Dindoa uit Ermelo.

Dindoa stond in de competitie een aantal plaatsen boven Regio ’72, dus dat het een pittige wedstrijd zou worden was verwacht. De Vaassense korfballers waren echter niet van plan zich het veld uit te laten slaan.

Na een halve minuut stond het scorebord al op 1 – 0 voor de Vaassenaren, dit gaf ze moed, dat ze wellicht sterk genoeg waren om Dindoa goed tegenspel te bieden. Vechtlust, goede sfeer en het sterke spel kenmerkten het spel van Regio ’72 in de beginfase. Dit uitte zich in veel balbezit en veel kansen die ook nog regelmatig goed afgemaakt werden. Nadat Tim van Huffelen, die hardhandig aan de kant werd gezet door een tegenspeler,  scoorde uit een vrije bal was de stand 5 – 4.  Tot de rust ging het spel en het scoreverloop gelijk op wat resulteerde in de ruststand 7 – 7.

Na de welverdiende rust, een kopje thee en aanmoedigende woorden van Paskal Selker waren de Vaassenaren weer fit en vol goede moed aan de tweede helft begonnen. Dit leidde tot een stand van 9 – 7. Een voorsprong die helaas geen stand hield want Dindoa liep al vrij snel weg tot een stand van
9 -12. Regio ’72 werd minder gefocust, miste veel kansen, had meer balverlies door scherpe onderscheppingen van hun tegenstanders, maar ondanks dat bleven ze sterk en strijdlustig.
Misschien wel mede doordat de scheidsrechter door een aantal twijfelachtige beslissingen de aandacht naar zich toe trok en de achterstand in de wedstrijd, begon de Vaassense ploeg toch minder goed te spelen. Het spel lag in deze fase te vaak stil door “onnodig” fluiten van de scheidsrechter, waardoor ook Dindoa minder gefocust was en vrij snel achter elkaar 2 gele kaarten kreeg.  Na een dubbele wissel waarbij Karin van Huffelen plaats maakte voor Ruth Schoemaker en  Karel Mol Jesper Mentink verving, was de hoop op deze 2 spelers gevestigd, maar het mocht niet meer baten. Er waren veel goede acties die helaas niet allemaal goed afgemaakt werden door Regio ’72, waar Dindoa de kansen wel goed afmaakte en uiteindelijk met een geflatteerde winst van 9 – 18 weer richting Ermelo kon vertrekken.

Zaterdag 12 oktober staat de uitwedstrijd tegen Sparta uit Nijkerk op het programma.

De doelpunten van Regio ’72 werden deze wedstrijd gemaakt door: Annemarije Kerkdijk 3 – Robin Zweekhorst 2 – Tim van Huffelen 2 – Carmen Gensen 1 – Jesper Mentink 1.