Regio ’72 onderuit in eerste competitieduel.

Zaterdag 1 september was het zover. Na een voorbereiding van 4 weken op het nieuwe korfbalseizoen werd de eerste wedstrijd in Rheden tegen Rheko gespeeld. Na een goede start van Regio ‘ 72 verloor het eerste team uiteindelijk met 14-12.

Het was best een zware opgave voor Maarten Stuhldreher, de nieuwe hoofdtrainer van Regio ’72, om na het stoppen van Karel Mol en Willeke Kloezeman, spelers die jarenlang vaste waarden in het team waren, een nieuw team op de been te brengen dat het niveau van de laatste jaren kon evenaren. Gelukkig zijn Rosanne Wassink en Bram Nitert teruggekeerd bij de Vaassense vereniging. Zij hebben de ontstane plekken in het eerste team opgevuld.

Regio ’72 kwam goed uit de startblokken en bouwde in de beginfase een verdiende 3-6 voorsprong op. Na het missen van een strafworp door Regio ‘72 kon Rheko echter vlak voor de rust langzamerhand terugkomen in de wedstrijd. Rheko maakte gebruik van het feit dat Regio ’72 wat verslapte in de verdediging en ook aanvallend te gemakkelijk de bal uit handen gaf.

Na de rust pakte Regio ’72 de draad weer op en zette de 7-6 ruststand snel om in een 7-9 voorsprong. Toch kon de ploeg weer niet doordrukken en liet het opnieuw Rheko terug in de wedstrijd komen. In de slotfase was duidelijk dat de Rhedenaren meer dan de Vaassenaren geloofden in een goede afloop. Het spel werd in de slotfase gedomineerd door Rheko, terwijl Regio ’72 vergeefs probeerde het goede spel weer op te pakken. De samenhang in het team verdween echter als sneeuw voor de zon, en het vertrouwen zakte zienderogen weg. Bij Rheko zat alles in de eindfase juist mee, en zo kon de thuisploeg uiteindelijk een eindscore van 14-12 uit het vuur slepen en zo de punten in eigen huis houden.

Komende zaterdag heeft Regio ’72 de mogelijkheid om het eigen publiek te tonen dat er wel genoeg kwaliteit is in de nieuwe ploeg, en dat ook dit nieuwe team thuis hoort in de hoge eerste klasse. Regio ’72 speelt dan vanaf 15.30 de eerste thuiswedstrijd tegen ASVD/KWOOT uit Dronten.