Regio ’72 pakt eerste punt in eerste competitieduel

Eindelijk was het dan zover. Na een voorbereiding van 5 weken, waarin de selectie van Regio ’72 zich middels de nodige trainingen en oefenwedstrijden had voorbereid op het nieuwe seizoen, moest het team voor het eerste competitieduel aantreden. Uit tegen HKC in Utrecht. Na de grote verandering vergeleken het vorige seizoen, door het vertrek van twee dames uit het eerste team, is het natuurlijk spannend of en hoe het nieuwe team stand kan houden in de eerste klasse, waar men zich vorig veldseizoen net kon handhaven. De “nieuwe” dames Carmen Gensen en Femke Scholten hielden zich echter prima staande in het voor hen nieuwe team. Het moet vertrouwen geven dat Regio ’72 na een 15-15 eindscore het eerste punt reeds verdiend heeft.

De Vaassense hoofdmacht begon de wedstrijd eigenlijk wat aarzelend en onzeker, het was duidelijk dat het vertrouwen nog niet helemaal daar was. Toch kon het redelijk meekomen in het scoreverloop. Na een 4-2 achterstand begon Regio ’72 de angst voor een afstraffing kwijt te raken, en werd steeds meer vrij en gevarieerd gekorfbald. Daar waar HKC via een vast 2-2 patroon probeerde verder uit te lopen, was het juist Regio ’72 dat varieerde en steeds meer onbevangen probeerde het initiatief over te nemen. Na een gelijkopgaande strijd tot 10 minuten voor de rust (7-7 tussenstand) lukte dit echt en liepen de Vaassense korfballers eigenlijk tot hun eigen verrassing uit naar een 8 – 11 ruststand.

Na de rust werd deze voorsprong echter snel uit handen gegeven. Daar waar HKC goed uit de kleedkamers kwam en duidelijk uit een nieuw vaatje tapte, was Regio ’72 niet meer in staat mee te scoren. Te veel grote kansen (vrije ballen, doorlopers en uitgespeelde korte kansen)werden in deze fase gemist waardoor HKC snel langszij kwam. Toch wist Regio ’72 zich terug in de wedstrijd te knokken. Na een spannende eindfase waar door de vastberaden houding van beide verdedigingen  zelfs drie strafworpen gegeven werden, scoorde Robin Zweekhorst in de laatste minuut de gelijkmaker.

Al met al een prima resultaat voor Regio ’72, dat behoud in de eerste klasse voorlopig als hoogste doel gesteld heeft. Woensdagavond wordt het tweede competitieduel gespeeld. In sportpark “De Oosterhof” aan de Zichtstede in Vaassen is Elburg de tegenstander. Dan zal blijken of Regio ’72 dit jaar blij zal moeten zijn met ieder behaald punt in de eerste klasse, of dat de huidige bescheidenheid plaats kan maken voor durf en brutaliteit zodat iedere tegenstander opziet tegen een wedstrijd tegen Regio ’72. Aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur.