Regio ’72 pakt eerste punt tegen NKC ’51

In het weekend waarin Regio ’72 haar 40-jarige bestaan vierde moest de hoofdmacht ook gewoon voor de competitie aantreden, dit maal in een uitduel tegen NKC ’51 uit Nijverdal. Er stond wel iets op het spel. Regio ‘72 had de eerste twee wedstrijden verloren en wilde de eerste punten nu toch wel binnenhalen. Na een spannende strijd van het begin tot het einde, waarin de doelpunten van de ploegen elkaar vrijwel steeds afwisselden, stond het scorebord uiteindelijk op een 13-13 slotstand, waardoor beide ploegen met gemengde gevoelens elkaar de hand schudden.

Regio ’72 trad aan in haar sterkste opstelling, en was duidelijk van plan om de afgelopen twee verloren wedstrijden van zich af te spelen. Na een kwartier wedstrijd leek dat echter opnieuw niet te lukken. Ook nu liep de ploeg door wat te veel persoonlijke fouten tegen een 5-3 achterstand op na een kwartier wedstrijd en leek het scenario van de afgelopen twee wedstrijden zich te kunnen herhalen. Toch klampte Regio ‘72 aan en wist het de achterstand weg te werken. Ondanks twee gemiste strafworpen wist Regio ‘72 toch met een 6-7 voorsprong de rust in te gaan. Helaas kon de ploeg na de rust de opgebouwde 8 – 10 voorsprong niet uitbouwen en bleef het verschil daarna steeds 0 of 1 punten. De uiteindelijke puntverdeling na de 13-13 einduitslag was voor de neutrale toeschouwer terecht, voor de Vaassenaren voelde het echter meer als een verloren, dan als een gewonnen punt.

Toch kan Regio ‘72 uiteindelijk tevreden terugkijken op de wedstrijd. De verbeterde speelwijze en het betere resultaat moet reden voor de ploeg zijn om de strijd tegen de concurrentie met vertrouwen tegemoet te zien. Komende week staat het thuisduel tegen TOP uit Vroomshoop gepland. Deze ploeg staat puntloos onderaan, en verloor afgelopen dinsdag met 18-13 van NKC. Voor Regio ‘72 als het goed is dus een goede mogelijkheid om de eerste winst in de competitie binnen te slepen.