Regio ´72 pakt koppositie na heerlijke topper tegen Invicta

Na de overtuigende overwinning tegen het zwakke EKC ´2000 vorige week, stond dit weekend een onvervalste competitietopper op het programma; Invicta/Frigro 1 – Regio ’72 1.
Beide teams laten zien met kop en schouders boven de rest van de poule uit te steken. Deze wedstrijd was een mooi meetmoment om te zien hoe de onderlinge verhoudingen lagen.

Regio begon zoals het eigenlijk de afgelopen weken steevast begon: gecontroleerd en scherp. Invicta werd binnen een aantal minuten op een 1-4 achterstand gezet. Dit was het moment voor de thuisploeg om wakker te worden en vrij snel werd het gelijk: 5-5.

Invicta liet zien waarom het tot op heden de koploper was en de bezoekers uit Vaassen moesten alle zeilen bijzetten om het jonge Invicta te beteugelen. Dit deed Regio echter met verve en waar in andere wedstrijden, weliswaar door het vele achterverdedigen, weinig gescoord werd, gingen beide ploegen de rust in met een 12-13 stand.

In de 2e helft begon Regio wederom zeer scherp. Er werd goed aangevallen en strak verdedigd en de Paars-witten wisten zodoende uit te lopen naar een 13 -17 voorsprong.
Dit was het moment voor de coach van Invicta om te wisselen. De A1 van de Friezen gooit dit seizoen hoge ogen in de overgangsklasse en ze willen komend jaar dan ook gaan meedingen voor de winst in Ahoy Rotterdam tijdens de zaalfinale.
Met een aantal spelers uit de A1 in de ploeg gekomen, kreeg Regio ’72 het steeds lastiger en zag de voorsprong langzaam maar zeker slinken: 18-18.

Waar Invicta met het inbrengen van hun A1 gokte op de jeugd, deed Coach Pascal Selker juist een beroep op de ervaring van Willeke Kloezeman en bracht haar in de ploeg voor Lauren Schoemaker.
Dit pakte zeer goed uit want haar eerste actie resulteerde direct in een doelpunt.

Dit betekende tevens het kantelpunt in de wedstrijd, want de Vaassense korfballers kregen hierdoor nieuwe kracht en wisten zodoende uit te lopen naar een 19-22 voorsprong. Invicta werd steeds ongeduldiger en het werd ook steeds wilder. De ploeg uit Vaassen hield echter zijn hoofd koel en met een 20-23 eindstand werd de koppositie veiliggesteld.
Een hele mooie overwinning en een echte teamprestatie. Het maakte de lange reis (1 uur en 40 minuten heen) meer dan goed!