Regio ’72 pakt puntje bij vervolg veldcompetitie

Na het zaalseizoen, waarin Regio ’72 met 13 punten in de middenmoot in de 2e klasse D eindigde, werd 28 maart de eerste wedstrijd van het tweede deel van de veldcompetitie gespeeld. Regio ’72 speelde gelijk tegen TOP uit Vroomshoop, een tegenstander die men de laatste jaren zeer regelmatig tegenkomt. Hierdoor staat Regio ’72 nu op 7 punten en koert het ook in deze poule af op een positie in de middenmoot.

Het was een wedstrijd zonder veel glans, wellicht waren de weersomstandigheden daar mede debet aan. De wedstrijd werd in een sombere atmosfeer met veel motregen, kou en wind gespeeld. Regio ’72 startte met Marleen van der Haar in de basis, die de geblesseerde Willeke Kloezeman verving. In de beginfase waren de Vaassenaren beter en scherper dan TOP. Regio ’72 kreeg mede door het ongecontroleerd verdedigen van TOP drie strafworpen toegekend, waardoor het al na 12 minuten op een terechte 5-2 voorsprong kwam. Daarna verloor ook Regio ’72 de concentratie en de scherpte. In een slechte fase was er veel balverlies en waren de spelers van zowel Regio ’72 als van TOP meer met de arbitrage en met elkaar bezig, dan met het op peil houden van het eigen spelniveau. Regio ’72 had vooral zichzelf ermee en liet TOP terug in de wedstrijd komen, tussenstand 5-7. In de slotfase van de eerste helft herpakte Regio ’72 zich enigszins, door beter positiespel werd toch met een 9-8 ruststand de voorsprong weer heroverd.

Na de rust bleven de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Het doelpuntenverschil is nooit meer dan 2 geweest, hetgeen onderstreept dat de wedstrijd continu spannend is gebleven en beide kanten uit kon gaan. Wellicht was het deze spanning in combinatie met het koude weer dat het gebruikelijke spelniveau ook in de tweede helft eigenlijk niet gehaald werd. Trainer Pascal Selker voelde zich 5 min voor tijd bij een 14-16 achterstand genoodzaakt schutter Ricardo Hulleman in het aanvalsvak in te zetten. Dit pakte goed uit. Ricardo scoorde met een afstandsschot de “Anschlusstreffer” en vakgenoot Robin Zweekhorst scoorde het laatste doelpunt onder de korf hetgeen resulteerde in een terechte 16-16 eindstand.

Komende week staat Regio ’72 voor een zware opgave. Het zal moeten proberen de volgende punten in Ureterp te behalen. Koploper Oerterp is dan de volgende tegenstander in deze tweede klasse B.