Regio ’72 pakt vierde punt in wisselvallig duel

In een op- en neergaande wedstrijd met een opmerkelijk scoreverloop speelde Regio ’72 afgelopen zaterdag gelijk in de uitwedstrijd tegen NKC ’51 uit Nijverdal. Na een kwart wedstrijd keek de Vaassense hoofdmacht tegen een 6-2 achterstand aan. Regio ’72 toonde vervolgens veerkracht en boog deze achterstand via een 7-7 ruststand om naar een 7-11 voorsprong, 20 minuten voor tijd. Daarna haperde de Vaassense machine en liet het NKC  ’51 terug in de wedstrijd komen waarna een uiteindelijk terechte 13-13 eindstand op het scorebord prijkte.

Regio ’72 speelde de wedstrijd in een bijzondere opstelling. In één vak waren de basisspelers Ricardo Hulleman en Carmen Gensen niet inzetbaar, waardoor coach Pascal Selker gedwongen was met een niet op elkaar ingespeeld vak aan te treden. Hij koos er voor om routinier Karel Mol in te zetten, die na een jaar afwezigheid weer aangesloten is bij de selectie. Als vervangende dame werd Ruth Schoemaker ingezet, die in de A1 van Regio ’72 speelt en haar debuut als basisspeelster in het eerste van de paarshemden maakte.

Misschien kwam de achterstand in het begin van de wedstrijd door wat onzekerheid en gewenning door deze opstelling, al was dat niet direct zichtbaar. Ook Robin Zweekhorst had ogenschijnlijk geen last van de wijzigingen in zijn vak. Hij zat vanaf het begin goed in de wedstrijd en scoorde 5 van de 13 doelpunten voor Regio’72. Wat verder opmerkelijk was in het door een stevige wind geplaagde duel, was het aantal doelpunten door Vaassense dames gescoord. In het sterk gespeelde midden van de wedstrijd namen Femke Scholten en Karin van Huffelen elk drie, en de jarige Annemarije Kerkdijk twee doelpunten voor hun rekening.

Het slotakkoord in de wedstrijd was echter voor NKC ’51.  Na driekwart wedstrijd verslapte de concentratie van Regio ’72 iets, en werden een paar grote kansen om verder weg te lopen niet benut. NKC maakte dankbaar gebruik van de geboden kans om zich in de wedstrijd terug te knokken. Daar waar Regio ’72 snakte naar het laatste fluitsignaal kwam NKC op stoom en knokte zich naar een 13-13 stand. De scheidsrechter vond dit een mooi moment om de wedstrijd te beëindigen. Een terechte eindstand waar beide ploegen tevreden mee kunnen zijn.

Komende zaterdag (5 oktober) speelt Regio ’72 weer een thuiswedstrijd. Korfbalvereniging Dindoa uit Ermelo is dan te gast in het sportpark aan de Zichtstede te Vaassen. De aanvang van de wedstrijd is om 15.30 uur.