Regio ’72 revancheert zich tegen Hellas

Winnen was de opgave van de Vaassense hoofdmacht afgelopen zaterdag bij Hellas in Nunspeet. De zeer matige eerdere thuiswedstrijd moest rechtgezet worden. Met degelijk en geduldig spel wist Regio ’72 zich dan ook te revancheren met een fraaie 13-17.

Regio ’72 hoefde naar Hellas niet ver te rijden, gelukkig maar want Ricardo Hulleman moest nog snel op en neer voor wat lenzen. Die lenzen waren aan het eind van de wedstrijd goud waard, hij legde Hellas definitief het zwijgen op. Regio ’72 begon scherp aan de wedstrijd maar wist ook dat Hellas zeer scherp is tijdens het eerste kwartier, iets wat ze in eerdere wedstrijden wel hebben laten zien. Een stand van 4-6 in het voordeel van Regio ’72 stond dan ook snel op de borden. Het vervolg van de eerste helft kende goede en minder goede periodes. Hellas kroop dichterbij maar keek in de rust nog altijd aan tegen een achterstand van 8-9. De tweede helft was in zijn geheel van Regio ’72 vanaf minuut 31 voerden zij de boventoon en wisten zij langzaam toe te werken naar de overwinning. Ruth Schoemaker wist scherpte te vinden en schoot twee doelpunten binnen waarna de tussenstand 12-14 was. Om Hellas definitief de strop om te doen diende er een nieuwe impuls het veld in te komen voor Regio ’72. De scherpschutter, Ricardo Hulleman, van Regio ’72 schoot zijn eerste twee schoten dan ook feilloos door de korf, 12-16. Het gat was geslagen en Hellas gaf zich gewonnen. Beide ploegen zouden nog eenmaal scoren wat de stand op 13-17 bracht.

Regio ’72 kan de punten goed gebruiken, het staat momenteel vijfde. Met goed spel en winstpunten de aankomende wedstrijden kan het zeker nog een aantal plaatsen omhoog schieten, een plek die de ploeg verdient.

Doelpunten: Tim van Huffelen: 5, Thomas Gerritsen: 4, Ruth Schoemaker: 3, Hidde Scholten: 2, Ricardo Hulleman: 2, Robin Zweekhorst: 1.