Regio ’72 scoort niet mee in Zwolle en verliest

Afgelopen zaterdag reisde het eerste team van Regio ’72 af naar Zwolle om tegen Oranje Zwart aan te treden. Daar waar Oranje Zwart bleef scoren lukt dat Regio ’72 niet en verloor nipt met 19-18.

Regio ’72 had de afgelopen weken een goede reeks achter de rug en heeft al een handvol punten. Het team was dan ook gebrand te winnen van Oranje Zwart. Echter vanaf minuut één werd het team afgetroefd door Oranje Zwart. Bij de eerste aanval liep Regio ’72 al achter de feiten aan en scoorde de Zwollenaren 1-0.
Vanaf dat moment kwam er een periode met stuivertje wisselen en volgden de scores elkaar in rap tempo op. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft stond het 9-9 en kwam de klad erin bij Regio ’72. Het scoren stokte en  Regio ’72 kon de tussenstand niet in haar voordeel krijgen. Er werd gerust met 11-10.

Na een pauze waarin de speerpunten werden benoemd ging de tweede helft met frisse moed van start. Regio ’72 imponeerde opnieuw niet in de beginfase waardoor het nog altijd achter de feiten aan liep. Verschillende wissels volgden en in het laatste kwartier kon Regio ’72 aanklampen bij Oranje Zwart. De laatste minuten werden nog spannend maar toch worden er twee punten verloren in Zwolle. Eindstand 19-18.

Volgende week zal Regio ’72 aantreden tegen het bekende Juventa uit Hardenberg. Ook dit belooft weer een spannende strijd te worden met twee geljkwaardige teams.