Regio ’72 sleept punt uit het vuur

Op bezoek bij DKOD in Heelsum heeft Regio’72 een punt uit het vuur gesleept. In de absolute slotfase wisten de Vaassenaren van een 17-15 achterstand terug te komen tot een 17-17 eindstand. Hiermee blijft Regio ’72 keurig in de middenmoot in de tweede klasse C.

In het zaalseizoen had Regio ’72 twee keer ruim verloren van het ervaren DKOD. De Vaassense ploeg wist zodoende dat het een zware kluif zou worden op het natuurgras in Heelsum. Laurens Kozijn ontbrak in de basisformatie, want was juist een trotse vader geworden. Hij werd uitstekend vervangen door Thomas Gerritsen.

In de beginfase hadden beide ploegen het vizier duidelijk niet op scherp. Ondanks vele mogelijkheden duurde het lang voordat eerst DKOD en later ook Regio ’72 op gang kwam. Regio ’72 keek de eerste helft continu tegen een achterstand aan. Het was echter Tijs Schoemaker die met twee treffers de ruststand op 9-7 bepaalde waardoor alles mogelijk bleef.

Regio ’72 ging de tweede helft goed door en binnen de kortste keren was de stand gelijk getrokken. Er ontspon zich een spannend en gelijkopgaand duel. Bij 13-14 kwam Regio ’72 voor het eerst op voorsprong. DKOD bracht echter nog wat meer ervaring in de ploeg en leek op een 17-15 stand met de overwinning aan de haal te aan. In een alles-of-niets-poging wisten de Vaassense korfballers in de laatste minuut toch nog twee keer een aanval te bekronen. Hiermee werd de eindstand op 17-17 bepaald.

Het enthousiast spelende Regio ’72 kreeg hiermee loon naar werken en staat op een keurige vierde plaats. De ploegen onder hen staan echter zeer dichtbij waardoor de Vaassense ploeg zeker nog een aantal keer dient te winnen. Te beginnen volgende week, wanneer het Zwolse Oranje Zwart naar Vaassen komt.