Regio ’72 sluit 2013 geweldig af

Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen HHV uit Hollandscheveld op het wedstrijdprogramma. Coach Pascal Selker moest wegens familieomstandigheden helaas verstek laten gaan, waardoor het team door Gert van Essen (trainer/coach van S2) aangestuurd werd. Het eerste team van Regio ’72 liet zich door deze plotselinge verandering niet uit het veld slaan en maakte een einde aan het ‘uitwedstrijdencomplex’. Eindelijk werd er in dit zaalseizoen een uitoverwinning behaald, waardoor Regio ’72 met 8 punten uit 7 wedstrijden aansluiting houdt met de bovenste plaatsen in de poule. Hiermee is de ambitie om in de top 3 te eindigen duidelijk weer realiseerbaar.

In het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat Regio ’72 de beter korfballende ploeg was. Bovendien leek het erop dat door het lengteverschil vooral bij de heren deze klus op routine geklaard zou moeten kunnen worden. Na twintig minuten wedstrijd stond Regio ’72, zonder dat het geweldig speelde, al op een comfortabele 2-6 voorsprong. De laatste 10 minuten van de eerste helft leek het echter alsof Regio ’72 de winst al binnengehaald dacht te hebben. Het baltempo ging te veel omlaag en de aanvallen werden niet meer goed opgezet. Het eerste schot werd veelal te vroeg gezocht terwijl de posities niet goed ingenomen werden. Hierdoor moest Regio ’72 in deze fase grotendeels verdedigen, waardoor HHV zich in de wedstrijd kon terugvechten. Doordat ook in de verdediging minder druk op de bal werd gegeven, wist HHV via het scoren van 4 afstandsschoten achter elkaar langszij te komen, ruststand: 8-7.

Na de rust was het duidelijk dat Regio ’72 zich niet weer in een uitwedstrijd de kaas van het brood wilde laten eten. Onmiddellijk werd weer een voorsprong van 2 punten opgebouwd. HHV probeerde daarna steeds meer via fysiek geweld het spel van Regio ’72 te ontregelen. Vijf van de 8 spelers van Regio ’72 werden in deze fase omvergekegeld, waarvoor HHV zich wel mag schamen. Ondanks het feit dat het niveau van de wedstrijd hierdoor niet beter werd, hield Regio ’72 zich wel staande en kon het de voorsprong wel steeds vasthouden. Om extra druk op de tegenstander te geven werd het laatste kwartier Willeke Kloezeman ingezet op de plaats van Karin van Huffelen. Mede hierdoor kon Regio ’72  de laatste fase van de wedstrijd goed doorkomen. Twee minuten voor tijd, toen Carmen Gensen, vlak voor tijd enige minuten op de grond moest blijven liggen na een duel waarbij ze tegen de paal terecht kwam, stond Regio ’72 nog steeds 2 punten voor. Na het weer op adem komen en het verbijten van de nodige rugpijn vond de scheidsrechter het na een minuut ook welletjes. Bij een eindstand van 13-14 waren de punten in Vaassense handen.

Ook het tweede team van Regio ’72 deed prima zaken. Het won, tevens tegen HHV met 10-11. Hierdoor staat het nog achter HHV, dat koploper is met nu nog maar 1 punt voorsprong op Regio ’72. De tweede helft van het zaalseizoen zal S2 hierdoor volop om het kampioenschap kunnen strijden.

De eerste wedstrijden in het nieuwe jaar zijn gepland op zaterdag 11 januari. Het eerste en tweede team spelen dan tegen Juventa uit Hardenberg. Beide teams staan boven Juventa in de stand, maar verloren wel de uitwedstrijd. Tijd om dit thuis recht te zetten. De wedstrijden beginnen om 18.05 uur (S2) respectievelijk 19.20 uur (S1). Zoals altijd worden de wedstrijden weer in sportcomplex “De Wieken” in Vaassen gespeeld.