Regio ’72 sluit seizoen overtuigend af

De ongeslagen kampioen Regio ’72 ontving in de laatste wedstrijd TOP uit Vroomshoop. Regio ’72 wilde zich nog een keer laten zien aan het thuispubliek en de D2 als team van de week. Dit lukte uitstekend. In een weinig spannende wedstrijd hadden de Vaassenaren het vizier op scherp en wonnen met 31-11.

Kasper Schoemaker en Marije van Huffelen startten in de basis. TOP miste enkele spelers en trad aan met een zeer jonge ploeg. In de beginfase was gelijk duidelijk dat Regio ’72 de bovenliggende partij was. De Vaassense ploeg creëerde veel goede kansen en wist hier regelmatig uit te scoren, dit leidde al snel tot een 12-3 voorsprong. In de laatste tien minuten voor de rust sloop er wat gemakzucht in de Vaassense ploeg waardoor TOP enkele keren kon scoren en terugkwam tot een 15-7 ruststand.

Regio ’72 pakte in de tweede helft met invalster Dionne de Groene binnen de lijnen de draad weer op. De ploeg bleef doorgaan met scoren, waardoor er van een spannende wedstrijd geen moment sprake was. Toch bleef TOP tot de laatste seconde knokken, zodat het een open wedstrijd bleef. In het laatste deel kwamen invallers Daan Bosch, Saskia van Triest en Jurgen van Katwijk binnen de lijnen. Deze invallers wisten allemaal te scoren en mede hierdoor lukte het voor het eerst dit seizoen om de grens van 30 doelpunten te behalen. De eindstand werd op 31-11 bepaald. Regio ’72 toonde hiermee andermaal aan de terechte kampioen te zijn in deze poule.

Op 6 april start de veldcompetitie weer. Het vlaggenschip van Regio ’72 gaat dan op bezoek in Kesteren.