Regio ’72 sluit zich weer aan bij de middenmoot

Na een moeizame start van de veldcompetitie heeft Regio ’72 zich goed hersteld. In het thuisduel tegen Thrianta uit Hoogeveen werd de derde overwinning gevierd waardoor Regio ’72 weliswaar nog steeds 6e staat in de poule van acht, maar nu nog op slechts twee punten achterstand op de door drie ploegen gedeelde plaats drie.

Regio ’72 kwam goed uit de startblokken en speelde vanaf het begin een goede gelijk opgaande wedstrijd. Met Bart Bosman in de basisopstelling, die Ricardo Hulleman verving, werd in de beginfase netjes meegescoord met Thrianta, wat na tien minuten resulteerde in een 2-3 tussenstand, die lang op het scorebord bleef staan. Thrianta kon weinig vuist meer maken, terwijl Regio ’72 beter en beter in de wedstrijd kwam, waarbij de vele uitgespeelde kansen echter niet benut werden. Na een prachtige combinatie met Hidde Scholten scoorde Tim van Huffelen echter toch de 3-3, waarna Regio ’72 in korte tijd uit kon lopen tot een mooie 6-3 voorsprong. Helaas kon Regio ’72 in de slotfase van de eerste helft het hoge niveau niet vasthouden en de wedstrijd voortijdig beslissen. Thrianta kreeg de tijd om zich te herstellen en kon, mede door een groot aantal goede afstandsschoten de schade bij rust beperken tot 8-7.

Na de rust was het duidelijk dat Regio ’72 de draad weer op wilde pakken. Er werd, in de stromende regen, fel en met nieuw elan gespeeld. De verdediging stopte meer energie in het willen onderscheppen van de bal, en in de aanval werd bij balverlies onmiddellijk goed uitverdedigd, waardoor Thrianta stevig onder druk kwam te staan en het nauwelijks aan het opzetten van goede aanvallen toe kwam. Toen Thrianta bij een 10-7 stand een strafworp miste en Tim van Huffelen in de daarop volgende eerste aanval direct de 11-7 via een afstandsschot liet noteren leek de wedstrijd gespeeld. Toch maakte Regio ’72 het zich in de slotfase nog onnodig moeilijk. Vanaf een 13-9 voorsprong dacht Regio ’72 de wedstrijd de laatste 10 minuten save uit te kunnen spelen. Er brak echter een slordige fase aan, waarin onrustig en geforceerd gespeeld werd, waardoor te veel onnodig balverlies geleden werd. Ook het aantal fysieke duels nam toe, waardoor Regio ’72 blij mocht zijn dat het met de 14-12 eindstand uiteindelijk aan de goede kant van de score kon blijven. Coach Pascal Selker bracht in de laatste minuten speelster Karin van Huffelen nog even in de ploeg om haar een verdiende publiekswissel te geven. Karin speelt vanaf haar jongste jeugd al bij Regio ’72 en was de laatste jaren een belangrijke vaste waarde in het eerste team. Samen met Bram Nitert (ook speler van de selectie van Regio ’72) vertrekt ze helaas bij Regio ’72 omdat ze zich in verband met studie en werk in het westen of midden van het land gaat vestigen.

De eerste helft van het veldseizoen is ten einde, de competitie wordt in het voorjaar van 2015 weer opgepakt. Nu start de voorbereiding op het zaalseizoen, waarin Regio ’72 ook in de tweede klasse uitkomt. De eerste wedstrijd staat gepland op 8 november. Regio ’72 heeft net als in het veldseizoen de ambitie om bovenin mee te draaien, hetgeen gezien de sterke eindfase op het veld nu weer realistisch lijkt.