Regio ’72 speelt spannende wedstrijd tegen Duko

De Vaassense korfballers hebben de laatste weken de smaak te pakken en haalden knap punten tegen HKC en Devinco. Op zaterdag 25 maart kwam Duko uit Duiven op bezoek in sporthal de Wieken in Vaassen. Duko kent een goed seizoen en staat op de tweede plaats, die recht geeft op promotie naar de eerste klasse. Regio ’72 hoopte de goede lijn van de laatste weken door te kunnen trekken voor het eigen publiek.

De Vaassense korfballers lieten hun publiek niet in de steek en maakten er een mooie spannende wedstrijd van. Na een snelle eerste score van Regio ’72 maakte Duko de volgende drie doelpunten. Regio ’72 knokte zich goed terug en wist zelfs even een voorsprong te pakken door een doelpunt van Pascalle Molendijk 10-9. De ruststand was 10-10.

Na rust kwamen de Vaassense korfballers weer snel vier doelpunten achter te staan. Maar mede dankzij de vele doelpunten van Jordi Molendijk wisten ze toch weer terug in de wedstrijd te komen. Ook Marjolein Oelemans die goed inviel maakte in korte tijd twee doelpunten. Tot het einde toe bleef de ploeg samen met het enthousiaste publiek knokken. Helaas ging de laatste vrije bal er niet in en bleef de uitslag steken op een 20-21 stand. Na een aantrekkelijk duel ging Duko er met de winst vandoor.

Regio ’72 kan terugkijken op een goede wedstrijd en kan die spirit hopelijk meenemen naar volgende week. Dan staat een uitwedstrijd bij Achilles in Almelo op het programma. Regio ’72 is nu officieel gedegradeerd naar de derde klasse. Het niveau waar de Vaassenaren ook in het veldseizoen uitkomen.

Scores Regio ’72: Jordi Molendijk 7, Jochem van der Haar 4, Pascalle Molendijk 3, Thomas Gerritsen 2, Marjolein Oelemans 2, Hidde Scholten 1, Marije van Huffelen 1