Regio ’72 start het nieuwe seizoen met overwinning op DWS

Het was even wennen maar vooral ontzettend fijn dat er afgelopen zaterdag weer gekorfbald kon worden op het nieuwe veld aan de Zichtstede. Nadat vorig seizoen tot een abrupt einde was gekomen door het Coronavirus, vond na ruim een half jaar, de eerste wedstrijd in competitieverband plaats tussen Regio ’72 en DWS uit Kootwijkerbroek.

Regio ’72 begon niet bijzonder sterk aan de wedstrijd. De vele kansen die het team van Coach Pascal Selker kreeg werden onvoldoende benut, en het was te danken aan de geringe tegenstand van DWS dat de Vaassenaren niet gelijk achter de feiten aanliepen. Gedurende de eerste helft begon het steeds beter te lopen en begon Regio ’72 elkaar en de korf beter en beter te vinden. Desondanks bleef het verschil tot aan de rust gering: 7-5.

De 2e helft begon goed en door 2 snelle doelpunten liepen de Paars-witten uit naar een voorsprong van 4 punten. 9-5. Het verzet van de gasten bleef minimaal, en zonder groots te spelen liep Regio uit naar een 15-11 eindstand.

Een belangrijke eerste overwinning in de 2e klasse, waar nog veel ruimte voor verbetering is. Heel gek is dit niet gezien de lange periode zonder wedstrijdritme en het kan vanaf hier alleen maar beter gaan. Volgende week wacht echter een tegenstander van een ander kaliber. Exakwa uit Lelystad is dan de tegenstander en Regio ’72 zal dan uit een ander vaatje moeten tappen om ongeslagen te blijven.