Regio ’72 start met nederlaag

Op bezoek bij kampioenskandidaat Oranje Zwart heeft Regio ’72 in hun eerste wedstrijd niet voor een verrassing kunnen zorgen. De ploeg van de nieuwe trainer Willem Hofman verloor met 17-14 in Zwolle.

Regio ’72 begon een week later aan de competitie dan de andere teams en mocht meteen op bezoek bij één van de titelkandidaten. In vergelijking met het vorige seizoen is de ploeg op drie plekken gewijzigd. Anne Stegeman, Lauren Schoemaker en Laurens Kozijn maken nu deel uit van de basisformatie.

Oranje Zwart schoot uit de startblokken en stond binnen de kortste keren met 6-0 voor. Regio ’72 speelde in deze beginfase niet eens minder dan de opponent, maar de Zwollenaren waren uiterst scherp. Terwijl de Vaassenaren in deze fase vele kansen onbenut lieten. Pas na een kwartier spelen kon Laurens Kozijn de eerste score van de Vaassenaren aantekenen. Vanaf dat moment wist Regio ’72 makkelijker de korf te vinden en dit leidde tot een 10-4 ruststand.

In de tweede helft bleef Regio ’72 het spel verbeteren en wist steeds weer dichterbij te komen. Elke keer als het lukte om het gat naar drie doelpunten de verkleinen, scoorde Oranje Zwart gelijk weer tegen. Zodoende lukte het Regio ’72 slechts om een deel van de vroeg opgelopen afstand in te lopen. Dit mondde uit in een 17-14 nederlaag.

Aanstaande dinsdag kan Regio ’72 gelijk laten zien dat het spelniveau zeker perspectief biedt. Om 21.00 uur ontvangen de Vaassenaren DKOD op sportpark Oosterhof.