Regio ’72 start seizoen uitstekend

Het nieuwe korfbalseizoen is weer begonnen voor de Vaassense korfballers. Vandaag stond de eerste wedstrijd op het programma tegen SDO uit het Drentse Schoonoord.

Alle teams speelden deze zaterdag een thuiswedstrijd, een gezellige drukte op sportpark Oosterhof. Het derde seniorenteam van Regio ’72 kende een moeizame wedstrijd tegen het sterke Sparta Zwolle 5 en verloor helaas met ruime cijfers. Het tweede team deed het daarentegen een stuk beter. Zij wonnen hun wedstrijd met 17-12 en starten daarmee sterk.

Regio ’72 1 kent dit jaar een vernieuwd team en staat onder leiding van coaches Ricardo Hulleman en Jan Tijs Heideveld. Regio ’72 komt na de degradatie van vorig seizoen in de derde klasse. De Vaassense ploeg met debutanten Dionne Riphagen en Remon van Essen begon scherp tegen de bezoekers en bouwde al snel een voorsprongetje op. De ploeg uit Vaassen had het betere van het spel en er leek in eerste instantie geen vuiltje aan de lucht. Vlak voor rust sloeg echter het noodlot toe toen aanvoerder Thomas Gerritsen ongelukkig op de voet van zijn tegenstander ging staan en een op het eerste oog zware enkelblessure opliep.
Je kon merken dat dit toch een schrikreactie teweegbracht bij Regio want begin 2e helft was het spel een stuk minder verzorgd dan in de eerste helft. Met Tim van Huffelen op de plek van de uitgevallen Thomas Gerritsen werd er getracht om de overwinning alsnog over de streep te trekken. En met succes. Regio ’72 verzaakte niet en bouwde zijn voorsprong uit naar een 18-10 eindstand. Ook Jochem van der Haar en Willeke Kloezeman kwamen als invallers binnen de lijnen.

Een goed begin van het nieuwe seizoen, ondanks het geblesseerd uitvallen van Thomas. Regio ’72 staat bovenaan de ranglijst en kan het volgende weekend met een gerust hart het jubileumfeest gaan vieren.

De volgende wedstrijd staat gepland voor 24 september waar Regio ’72 1 weer een thuiswedstrijd speelt tegen Blauw Zwart 1. Hopelijk kan het de goede start dan doorzetten.