Regio ’72 start zaalseizoen met nederlaag

Regio ’72 is het zaalseizoen slecht begonnen. Op bezoek bij kampioenskandidaat KVZ in Zutphen liep Regio ’72 vanaf het begin achter de feiten aan. KVZ won met 22-16.

KVZ had er een grote happening van gemaakt in de Hanzehal. Alle jeugdteams werden voorgesteld voor de wedstrijd via een grote show. Bij Regio ’72 startte Bernadet van der Haar voor het eerst in de basis. KVZ schoot uit de startblokken en scoorde de eerste schoten. Regio ’72 had meer tijd nodig om op gang te komen. Zo kon KVZ al snel uitlopen naar een 8-2 tussenstand.

Vanaf dat moment ging Regio ’72 wat beter spelen en begon het mee te scoren. Regio ’72 wist echter meerdere vrije ballen en strafworpen niet te verzilveren, waardoor het niet lukte echt dichterbij te komen. Dit leidde tot een 12-7 ruststand. Ook na de pauze waren de eerste treffers voor KVZ, waardoor op een 15-7 tussenstand de wedstrijd wel gespeeld leek.

Toch bleef Regio ’72 vechten voor zijn kansen. Aan de hand van de invallers Jochem van der Haar en Tijs Schoemaker scoorde Regio ’72 vijf keer op rij. Op dat moment wist KVZ toch weer enkele treffers te produceren en lukte het niet meer om het gat te dichten. Met in de slotfase ook nog Marije van Huffelen in de ploeg kwam Regio ’72 niet verder dan een 22-16 eindstand.

Volgende week ontvangt Regio ’72 tegenstander Devinco in sporthal De Wieken. Ook Devinco verloor de eerste wedstrijd.

Doelpunten Regio ’72:
Hidde Scholten, 4
Bart Bosman, 3
Jochem van der Haar, 3
Tim van Huffelen, 2
Robin Zweekhorst, 2
Tijs Schoemaker, 2