Regio’72 steekt belangrijke punten in de zak

VAASSEN – Tegen het einde van het seizoen stond er voor Regio’72 nog een belangrijke wedstrijd op het programma. Bij winst wordt de 7e plek in de poule behouden en kunnen de Vaassenaren zich voorbereiden op een beslissingswedstrijd voor klassebehoud. De hoofdmacht doet wat ze moet doen en wint met 12-8.

Voor tegenstander HKC was het seizoen al klaar, de ploeg staat op een veilige 6e plek buiten het bereik van Regio’72. Gemakzucht ligt dan op de loer. Maar blijkbaar sloeg dit ook over op de Vaassense formatie. Aan beide kanten waren aanvallen kort en werd er niet veel geïnvesteerd om tot een doelpoging te komen. Het zorgde voor een statisch spelbeeld. Ook al zaten er wel enkele mooie momenten tussen, het gros van de aanvallen was de eerste de beste kans pakken en vervolgens de bal inleveren bij de tegenpartij. Bij een 4-5 achterstand kwam er een kleine opleving bij de spelers en speelsters van Regio’72. Er werden 3 doelpunten gemaakt, waarvan 1 in de laatste seconde, en zodoende ging het vlaggenschip toch nog vrij verrassend met een aangename voorsprong van 7-5 de rust in.

Het praatje van beide coaches had enigszins geholpen, want in de tweede helft zag het spel bij zowel Regio’72 als HKC er aantrekkelijker uit. De aanvallen van de paarswitten werden langer en er werden over het algemeen goede keuzes gemaakt. Toch mocht dit niet in de stand tot uiting komen. Ook al kende Regio’72 een prima periode door een 8-7 voorsprong uit te bouwen naar 12-7, de eindstand werd beslist op 12-8 waardoor de tweede helft in slechts 5-3 eindigde.

Desalniettemin doet Regio’72 hiermee goede zaken. Ze loopt nu geen gevaar meer om op de 8e plek te eindigen en dus is rechtstreekse degradatie uitgesloten. Voor komende week kunnen de Vaassenaren de laatste competitiewedstrijd beschouwen als een oefenwedstrijd voor de beslissingswedstrijd van 8 juni.