Regio’ 72 stevent af op kampioenschap

VAASSEN – De korfballers van Regio’ 72 rekenden zaterdag flink en wellicht voorlopig definitief af met angstgegner Ermelo. Werd de uitwedstrijd eerder dit seizoen nog verloren, nu was er geen twijfel mogelijk wie de beste was. De gasten uit Ermelo keerden met een forse nederlaag naar huis en zijn nog niet uit de degradatiezone.

Regio’72, met Hidde Scholten in de basis, startte wat voorzichtig. Wel duidelijk met het beste van het spel, maar de vaak lange aanvallen werden niet altijd verzilverd met een doelpunt. De ruststand drukte het krachtsverschil dan ook niet voldoende uit: 10-4.
Dit kon en moest beter, en de nimmer rustige Purple Hooligans schreeuwden om meer. Dat hielp; de Vaassense korfballers gaven in de tweede helft vol gas en in een mum van tijd was de voorsprong uitgebouwd naar 19-5. De wedstrijd was gespeeld en na een rommelige slotfase met een aantal wissels werd de eindstand bepaald op 21-7.
De uitwedstrijd van volgende week tegen het laag geklasseerde RDZ mag in theorie het kampioenschap niet in de weg staan. Regio’ 72 zal echter wel scherp moeten blijven; de ploeg uit Zeist vecht nog tegen degradatie. 
Doelpunten Regio’72 
Gert van Essen, 5
Joyce de Boer, 4
Karel Mol, 4
Hidde Scholten, 3
Willeke Kloezeman, 2
Tim van Huffelen, 1
Rosanne Wassink, 1
Robin Zweekhorst, 1