Regio ´72 stijgt naar 2e plek na overtuigende overwinning op EKC

Een belangrijk weekend in de poule van de Vaassense Korfballers. De nummers 1 en 2 (DTS en Invicta) troffen elkaar in een onderling duel, waardoor Regio ’72 bij winst minimaal 1 plek zou gaan stijgen in de ranglijst. Regio trof met EKC ‘2000 een ploeg die bivakkeert in de onderste regionen van de stand. Desondanks zijn er geen makkelijke wedstrijden in deze poule gezien de moeizame overwinning op TOP vorige week.

De thuisploeg begon de wedstrijd zeer geconcentreerd en liep binnen de kortste keren uit naar een 4-0 voorsprong. Vooral verdedigend stond het als een huis, misschien was dit zelfs de beste wedstrijd van het seizoen in dat opzicht.
Er werd constant zeer goede druk gegeven aan de aanvallers van EKC en ook de afvallende ballen waren veelvuldig voor Regio ’72. EKC trachtte het aanvalsspel van Regio te ontregelen door achter te verdedigen, maar voerde dit met regelmaat niet goed uit. Regio bleef daarentegen rustig en gefocust en zocht naar de goede mogelijkheden.

Met een 10-3 voorsprong voor de thuisploeg gingen beide teams de rust in.

In de 2e helft zakte langzaam maar zeker het niveau wat weg. Verdedigend stond het nog altijd als een huis, maar aanvallend werd de focus steeds minder en minder. Dit had vooral te maken met het zwakke spel van de ploeg uit Emmen. Wel bleven de dames en heren van Regio hun kansen meepakken en liepen zo uit naar een 14-4 voorsprong. EKC stelde daar bar weinig tegenover en scoorde zodoende maar 2 keer in de 2e helft.
Coach Pascal Selker besloot een aantal wissels in te zetten en met Jordi Molendijk, Thomas Gerritsen en Carmen Gensen vers in de ploeg, wisten de Vaassenaren uit te lopen naar een 17 -5 eindstand.

Volgende week staat er een heuse topper op het programma. Dan neemt Regio ’72 het in Kollum op tegen koploper Invicta. Een absolute kraker en gezien de resultaten van beide teams dit zaalseizoen, belooft het een spannend potje te worden.