Regio ’72 toont twee gezichten

Afgelopen zaterdag speelde Regio ’72 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2012-2013. In de uitwedstrijd tegen Telstar uit Hoevelaken, werd duidelijk dat Regio’72 over kwaliteit beschikt, maar dat niet altijd laat zien. Na een prima eerste helft waar de ruststand van 6-9 in het voordeel van de Vaassenaren was, liet het team het in de tweede helft uiteindelijk finaal afweten, en kon het na een troosteloze 18-12 eindstand huiswaarts keren.

Regio ’72 wist al voor de wedstrijd dat het 7e in de eindstand zou worden en na de competitie een beslissingswedstrijd moest spelen om degradatie te ontlopen. Het resultaat van deze laatste competitiewedstrijd was  voor Regio ’72 dus onbelangrijk. Telstar kon bij winst echter nog kampioen worden, als koploper ASVD thuis zou verliezen van NKC. Het begin van de wedstrijd verliep echter zeer verrassend. Via goed geconcentreerd spel speelde Regio ’72 zeer sterk en overklaste en verraste het Telstar. Vijf minuten voor rust stond zeer onverwacht een verdiende 4-9 tussenstand op het scorebord. Vlak voor rust verslapte de concentratie bij Regio ’72 iets en kon Telstar via twee ongelukkig weggegeven strafworpen een beetje aansluiten.

In de tweede helft leek het wel of er een andere ploeg in het veld stond. Regio ’72 begon nog wel redelijk, maar het niveau zakte gedurende de wedstrijd steeds verder weg. Dit begon na het missen van een strafworp en het verprutsen van een aantal uitgespeelde kansen. Mede omdat Telstar wel gemakkelijk begon te scoren, zakte ook het enthousiasme en het vertrouwen binnen de Vaassense ploeg naar een bedenkelijk niveau. Coach Pascal Selker probeerde het laatste kwartier het elan weer wat terug te laten keren, door veelvuldig te wisselen. Dat de eindstand van 18-12 uiteindelijk op het scorebord stond, zegt echter eigenlijk alles. Tot grote verrassing van Telstar, kwam na afloop het bericht binnen, dat ASVD thuis zeer onverwacht verloren had, waardoor Telstar een driedubbel feest te vieren had, het kampioenschap van het eerste en van het tweede team, en het 50 jarig jubileum.

Hopelijk kan Regio ’72 het goede gevoel van de eerste helft weer terugvinden en oppakken, tijdens de te spelen beslissingswedstrijd tegen “De Watertoren” uit Sneek. Die gedrevenheid en scherpte zal nodig zijn als Regio ’72 ook komend jaar in de eerste klasse wil mogen uitkomen. De plaats en tijd van deze wedstrijd worden zodra ze bekend zijn gepubliceerd op de site van Regio ’72.