Regio ’72 verder in de problemen

Regio ’72 heeft het uitduel tegen directe concurrent HKC niet tot een goed einde weten te brengen. Na een gelijkopgaande eerste helft moesten de Vaassense korfballers in de tweede helft duidelijk hun meerdere erkennen in de Utrechtse opponent. Met een 18-13 nederlaag tot gevolg.

Voorafgaand aan het duel tussen de eerste teams gaf het tweede team van Regio ’72 het goede voorbeeld door de reserves van HKC met 12-14 te verslaan. In de wedstrijd tussen de eerste teams leek zich aanvankelijk een spannende strijd af te gaan tekenen. In de slotseconde voor rust wist HKC net een voorsprong te pakken van 6-5.

De eerste minuten na de pauze waren echter voor de Vaassenaren. Twee snelle doelpunten voor de Vaassense ploeg leek het startsein voor een goede tweede helft. Toch kwam hier uiteindelijk weinig van terecht. Het was juist HKC dat er een schepje bovenop deed en via een 9-9 tussenstand uitliep naar 13-9. In de slotfase schoot de Utrechtse ploeg nog een aantal keer raak resulterend in een 18-13 eindstand.

Door deze nederlaag tegen de directe concurrent staat Regio ’72 nu achter HKC op de ranglijst. Hiermee staan de Vaassenaren op een plek net onder de degradatiestreep. Volgende week speelt Regio’72 tegen Telstar, een nieuwe mogelijkheid om het karige puntentotaal te verhogen.