Regio ´72 verliest van koploper en degradeert

Het eerste team van Regio ´72 kent een sterke eindfase van het zaalseizoen. Na een hoop pech, wedstrijden die in de laatste seconden net de verkeerde kant opvielen, resulteerden de afgelopen twee wedstrijden wel in een overwinning, waardoor er nog een hele kleine mogelijkheid blijft om niet te degraderen.

Echter vonden de Vaassenaren in Victum, de ongeslagen koploper, een meer dan geduchte tegenstander. Het tweede team van Regio had zich al veilig gespeeld in de 2e klasse maar kon geen potten breken tegen Victum 2, dat eigenlijk een klasse hoger hoort te spelen; 35-9.

De wedstrijd begon en Victum kwam in Houten al gauw op een 3-0 voorsprong. Regio ‘72 had grote moeite met ballen overhouden in de rebound en vooral met de snelle beweeglijke spelers van Victum. Maar er werd met opgeheven hoofd tegenstand geboden en zo stond het op een gegeven moment 6-4. Dit was echter het moment voor Victum om een tandje bij te schakelen. Ze lieten overduidelijk zien waarom zij dit seizoen ongeslagen bovenaan staan in de poule. Regio ‘72 verzuimde hierin mee te gaan, door simpelweg niet zuiver genoeg te zijn met een 14-8 ruststand tot gevolg.

In de tweede helft kwamen de Vaassenaren voortvarend uit de startblokken. Het scoorde drie maal achter elkaar en bracht de stand terug tot 14-11. Maar zoals het de hele wedstrijd eigenlijk al verliep, was dit weer het moment voor Victum om een versnelling hoger te schakelen en binnen een aantal minuten uit te lopen naar een 20-14 tussenstand.
De ongeslagen koploper is geen moment in de problemen geweest en heel gecontroleerd speelden zij deze wedstrijd uit. Het is een complete ploeg die zowel over de dames als de heren tot scoren komen. Regio ‘72 deed wat het kon, streed voor wat het waard was, maar moest eenvoudigweg zijn meerdere erkennen. Eindstand 23-16. Grote man aan de kant van de Houtenaren was Niels van der Wurff met 12 doelpunten. Tegen zoveel scorend vermogen was Regio niet opgewassen.

Regio ’72 1 is hiermee helaas gedegradeerd naar de 3e klasse zaal volgend seizoen. Echter zijn de Vaassenaren gebrand om zich weer terug te knokken naar de 2e klasse waar het thuishoort.

Doelpunten Regio ’72:
Hidde Scholten 4
Bart Bosman 4
Tijs Schoemaker 3
Ruth Schoemaker 2
Bernadet van der Haar
Tim van Huffelen
Jordi Molendijk