Regio ’72 verliest kansloze missie

De korfballers van Regio ’72 traden zaterdag aan tegen AW.DTV uit Amsterdam. Alhoewel Regio ’72 met 13 punten op een prachtige gedeelde tweede plaats in de competitie stond, wist het dat er eigenlijk weinig te halen zou zijn bij de gedoodverfde Amsterdamse titelkandidaat. Regio ’72 verloor dan ook met duidelijke cijfers: 22-9.

De Vaassense ploeg had dit verlies duidelijk ingecalculeerd. De ploeg wordt de laatste tijd veel geplaagd door blessureleed bij de dames. Het was duidelijk dat Marije van Huffelen sowieso niet aan de wedstrijd kon beginnen. Linda van der Wal moest na het warmlopen voor de wedstrijd ook erkennen dat haar blessure te ernstig was om te kunnen spelen. De meegereisde reservedames Kirsten Meier en Rosanne Wassink werden derhalve vanaf het beginsignaal ingezet.

In het begin van de wedstrijd leek de gewijzigde opstelling van de ploeg toch goed uit te pakken. Tot een tussenstand van 5 – 3 waren de ploegen redelijk gelijkwaardig in het spelbeeld. Er werden vele kansen gecreëerd, die helaas te weinig benut werden. In het tweede deel van de eerste helft bleek toch dat de Amsterdamse ploeg een maatje te groot was. Met goede acties en veel scherpte in de afronding van de Amsterdammers werd Regio ’72 geconfronteerd met een 11-4 achterstand bij rust.

Na de rust werd de draad weer opgepakt. In het eerst deel van de tweede helft werd tot een tussenstand van 15-9 weer goed partij geboden en ontstond een aardige partij korfbal voor de neutrale toeschouwer, al was de spanning natuurlijk al wel uit de wedstrijd. In de eindfase lieten de Amsterdammers zien waarom ze de terechte winnaar in deze poule zullen worden. De ploeg, die onlangs in het zaalseizoen  zelfs naar de hoofdklasse wist te promoveren, liep eenvoudig uit naar een 22-9 eindstand.

Voor Regio ’72 was dit verlies ingecalculeerd. Het houdt zicht op een goede eindpositie in de poule. De volgende wedstrijd is een thuisduel tegen directe concurrent NKC uit Nijverdal, dat nu één punt voorsprong genomen heeft op Regio ‘72. Als die wedstrijd gewonnen kan worden zit Regio ’72 toch weer goed in de race om de tweede plaats in de poule, vooral omdat de laatste twee wedstrijden tegen de hekkensluiters van de competitie gespeeld moeten worden.