Regio ’72 verliest laatste zaalwedstrijd

De korfballers van Regio ’72 hebben hun laatste duel in de zaalcompetitie niet kunnen winnen. Op bezoek bij Achilles in Almelo werd uiteindelijk met 20-13 verloren.

Regio ’72 begon de wedstrijd voortvarend. In het eerste kwartier werd er vooral strak verdedigd en lukte het om de topschutters van Achilles aan banden te leggen. Het duurde even voordat de kansen werden omgezet in doelpunten, maar na enige tijd leidde Regio ’72 met 1-3. Op dat moment moest Hidde Scholten met een vervelende blessure het veld verlaten en verloren de Vaassenaren de grip op de wedstrijd.

Achilles begon te scoren en Regio ’72 had enkele wissels nodig om opnieuw een balans in de vakken te vinden. Daarbij maakten de Vaassenaren foutjes in de verdediging die door Achilles goed werden afgestraft. Bij de ruststand van 11-7 leek er echter nog wel van alles mogelijk, maar dit bleek toch niet het geval. Regio ’72 schoot vooral slecht en kon in de tweede helft het tij niet meer keren. Achilles won met 20-13 en stelde hiermee handhaving veilig.

Op 22 april wordt de veldcompetitie hervat. Regio ’72 komt hierin een klasse lager uit in de derde klasse en staat daarin op de derde positie.

Doelpunten Regio ’72: Erica Oosterhoff 2, Remon van Essen 2, Jochem van der Haar 2, Tim van Huffelen 2, Hidde Scholten, Annemarije Brummel, Marije van Huffelen, Jordi Molendijk, Marscha Steenbergen.