Regio ’72 verliest nipt van Achilles

De korfballers van Regio ’72 hebben opnieuw een spannende en daarmee voor het publiek aantrekkelijke wedstrijd gespeeld tegen Achilles uit Almelo. Regio ’72 moest in de slotfase zijn meerdere erkennen en verloor met 16-18.

In sporthal De Koekoek was de beginfase voor de tegenstander uit Almelo. Met verzorgd spel en goed gebruik makend van de lengte binnen de ploeg werd een 0-3 voorsprong gepakt. Daarna kwamen de Vaassenaren ook beter in het spel.  Door treffers van Hidde Scholten en Jordi Molendijk kwam Regio ’72 iets dichterbij met een 6-8 ruststand tot gevolg.

De tweede helft zette Regio ’72 de goede lijn door en bij een 10-10 stand lag de wedstrijd weer helemaal open. De ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht. Om en om scorend bleef het een vermakelijk duel tot een 16-16 tussenstand. In de slotminuten was het echter de topscorer van Achilles die nog twee keer wist te scoren, waardoor de eindstand op 16-18 werd bepaald.

Het was wederom een wedstrijd die twee kanten op kon vallen. Volgende week speelt het eerste team van Regio ’72 weer een thuiswedstrijd. Dan is Revival uit Terschuur de tegenstander. Aanvang 18.30 uur. En let op: voor het eerst dit seizoen wordt de wedstrijd gespeeld in sporthal De Wieken.

Scores Regio ’72: Hidde Scholten 7, Jordi Molendijk 3, Thomas Gerritsen 2, Pascalle Molendijk 1, Willeke Kloezeman 1, Remon van Essen 1, Tim van Huffelen 1.