Regio ’72 verliest ook uit in Almere

Regio ’72 heeft afgelopen zaterdag het tij niet kunnen keren tegen EKVA uit Almere. Wederom werd de wedstrijd verloren door de Vaassense ploeg. De eindstand werd beslist op 27-11 in het voordeel van EKVA, Regio ’72 heeft zodoende nog steeds nul punten in de competitie.

De topper tegen EKVA zou een lastige wedstrijd worden en vooraf een wedstrijd die frank en vrij moest worden gespeeld. Helaas door de marge scores de afgelopen weken moest de ploeg uit Vaassen zaterdag tegen EKVA zich van zijn beste kant laten zien en gaan voor de punten.
Door coach Willem Hofman werden de spelers op scherp gezet en zo kon het dan ook dat de scores aan het begin van de wedstrijd gelijk op gingen (3-3).

Door het missen van open kansen en soms het doorzichtige spel kon EKVA halverwege de eerste helft uitlopen naar een tussenstand van 11-6.
Regio ’72 kwam de rust uit met nieuwe moed en speerpunten voor in de tweede helft. Helaas mocht het niet baten en miste vooral het plezier in het korfballen en een eenheid zijn als team. Deze factoren gaven EKVA meer kansen en ook meer lef. De scores liepen dan ook snel op en zo eindige de wedstrijd in 27-11 in het voordeel van EKVA.

Regio ’72 zal volgende week tegen Kesteren punten moeten gaan halen. Steun van het publiek kan het team gebruiken en hoopt dan ook op een luidruchtig en ouderwets volle Wieken. De wedstrijd start om 16.00.