Regio ’72 verliest opnieuw van Rheko

De korfballers van Regio ’72 hebben tijdens de hervatting van het veldseizoen geen punten behaald. De wedstrijd tegen Rheko uit Rheden leek een kopie van de wedstrijd eerder in het seizoen. Regio ’72 domineerde het grootste deel van de wedstrijd, maar Rheko bleek over de langste adem te beschikken. Het werd 12-14, precies dezelfde eindstand als het eerste duel in Rheden.

Bij Regio ’72 startten Annemarije Kerkdijk en Ricardo Hulleman in de basis vanwege blessures bij Karin van Huffelen en Bram Nitert. Onder koude omstandigheden, inclusief een sneeuwbuitje, was het afgelopen weekend niet prettig om de warme sporthal te verruilen voor de hervatting van de veldcompetitie.

Beide teams hadden dan ook in de beginfase de nodige moeite om tot scoren te komen. Na een gelijkopgaande eerste helft wist Regio ’72 toch met een 6-5 voorsprong de rust te halen. Na de pauze breidde Regio ’72 de voorsprong gestaag uit. Toen Annemarije Kerkdijk uit een mooie aanval de 11-8 aantekende leek Regio ’72 hard op weg de broodnodige punten in de strijd tegen degradatie binnen te halen.

Rheko gaf zich niet gewonnen en de ervaren ploeg bleek wederom over een uitstekend eindschot te beschikken. In de laatste tien minuten draaiden zij de wedstrijd volledig om. Waar Regio ’72 voorzichtiger ging spelen, kreeg vooral topschutter Joris Koning van Rheko het op zijn heupen. Rheko kwam terug tot 11-11. Regio ’72-coach Pascal Selker bracht Laurens Kozijn nog in de ploeg, maar Rheko bleek doelgerichter. Zo eindigde de wedstrijd in 12-14.

Wederom een zure nederlaag voor Regio ’72. Het scoreverloop en de eindstand waren rechtstreeks vergelijkbaar met het uitduel in Rheden. Door de nederlaag staat Regio ’72 nog steeds net onder de degradatiestreep. Volgende week wacht koploper ASVD in Dronten.