Regio ’72 verliest slotduel zaalcompetitie


Regio ’72 heeft het zaalseizoen met een nederlaag afgesloten. Tegen koploper KVZ konden de Vaassense korfballers alleen in de beginfase aanhaken en verloren uiteindelijk met 21-14.

Vooraf maakte Regio ’72 nog een klein kansje om op de tweede plek in de poule van vier te eindigen en daarmee promotiewedstrijden af te dwingen. Dan moesten de Vaassenaren stunten in Zutphen en was het afhankelijk van de uitslag tussen Oranje Zwart en HHV.

Tot een 3-3 stand ging de wedstrijd gelijk op. Regio ’72, dat voor het eerst sinds weken weer compleet had kunnen trainen door blessures en besmettingen, begon met enkele goede aanvallen en wist ballen snel te onderscheppen. Toen Regio ’72 enkele keren pech had in de afronding en in een vak het aanvalsspel stokte, bleef KVZ stug doorscoren.

KVZ liep langzaam maar zeker uit. De Vaassense ploeg wist na de pauze met invallers Jordi Molendijk, Pascalle Molendijk en Remon van Essen binnen de lijnen het gaatje nog enkele keren te verkleinen, maar het lukte niet meer echt in de buurt te komen. Zo eindigde de wedstrijd in een 21-14 eindstand. KVZ is hiermee de ongeslagen koploper en mag playoffs om promotie gaan spelen.

Regio ’72 eindigt op een derde plek en komt volgend seizoen wederom uit in de tweede klasse. Het team kan zich nu alvast gaan voorbereiden op de veldcompetitie die op 23 april wordt hervat.