Regio ’72 verliest slotwedstrijd

Regio ’72 heeft de slotwedstrijd van het seizoen met 21-18 verloren van Thrianta. Het team van afscheid nemend coach Brenda Voortman bleek minder scherp dan de tegenstander in Hoogeveen.

Voor Thrianta was een overwinning noodzakelijk om zich nog veilig te kunnen spelen, terwijl Regio ’72 al enkele wedstrijden ‘klaar’ was in de competitie. Ondanks dit verschil in belangen begon Regio ’72 de wedstrijd goed op het natuurgras in Hoogeveen. De ploeg kwam snel op een 2-5 voorsprong, maar kreeg daarna minder vat op Thrianta. Vooral de dames van Thrianta begonnen te scoren, terwijl de Vaassenaren steeds minder secuur met de aanvallen omgingen. Dit leidde tot een 11-10 voorsprong in het voordeel van Thrianta.

In de tweede helft bleven de ploegen aanvankelijk bij elkaar in de buurt, waarbij ook invallers Thijs van ’t Erve en Marije van Huffelen enkele keren in het veld kwamen. Toch werd duidelijk dat bij Thrianta de echte wil om te winnen in sterkere mate aanwezig was. Thrianta bleek in het tweede helft scherper en vanaf een 16-15 stand liep de ploeg uit Hoogeveen uit naar een terechte 21-18 eindstand. Een nederlaag die Regio ’72 voor een deel aan zichzelf kon wijten, omdat de scherpte onvoldoende aanwezig is.

Anderzijds heeft de selectie van Regio ’72 een goed veldseizoen gekend en eindigt op een verdienstelijke tweede positie. In combinatie met het kampioenschap van het tweede team kon Regio ’72 tijdens een gezellige avond afscheid nemen van de selectietrainers en een aantal spelers. Nu een verdiende vakantie en vanaf augustus weer een frisse start met een nieuw trainersduo voor de Vaassense selectie.