Regio ‘72 verliest van Elburg

Tijdens de hervatting van de veldcompetitie heeft Regio ’72 slechte zaken gedaan. In en tegen Elburg verloren de Vaassenaren met 14-12 tegen de concurrent. Hiermee komen de Vaassenaren onder de degradatiestreep.

Regio ’72 kende een goed zaalseizoen waarin het bovenin de tweede klasse eindigde. In de veldcompetitie komen de Vaassenaren een klasse hoger uit en stond het na de helft van de competitie op een gedeelde zesde plaats met Elburg. Dit was juist de tegenstander in de eerste wedstrijd.

Elburg is altijd een lastige tegenstander voor de Vaassenaren. Een ploeg die alles uit de kast haalt om de overwinning binnen te halen. Bij Regio ’72 startte Karel Mol in de basis in plaats van de afwezige Hidde Scholten. Het tweede team van Regio ’72 gaf het goede voorbeeld door met 7-16 te winnen van de Elburgse reserves.

Ondanks dat Elburg de openingstreffer maakte, bleek Regio ’72 in de eerste helft de bovenliggende partij. Regio ’72 speelde gedegen en kwam op een 5-7 voorsprong. In het rustsignaal scoorde Elburg alsnog de 6-7.

Na de pauze kreeg Regio’72 de wind in de rug en na de snelle treffer van Annemarije Kerkdijk (6-8) leek alles nog de goede kant op te gaan. Niets bleek minder waar. Elburg scoorde in zeer korte tijd vier keer en boog de stand om naar 10-8. Daarna ontspon zich een spannend duel. Regio ’72 kwam nog terug tot 11-11, maar in de slotfase bleek Elburg het doeltreffendst.

Bij Regio ’72 kwamen de wisselspelers Jesper Mentink en Willeke Kloezeman in de ploeg, desondanks lukte het de Vaassenaren niet meer tot scoren te komen. Opgelegde kansen, waaronder twee strafworpen, werden gemist. Elburg scoorde nog drie keer en kwam op 14-11. Pas in de slotminuut kon Regio ’72 nog een treffer aantekenen.

Door de nederlaag neemt Elburg enige afstand van de degradatieplaatsen en staat Regio ’72 nu net onder de degradatiestreep. Volgende week treden de Vaassenaren aan tegen het Utrechtse HKC. Een wedstrijd waar absoluut kansen liggen om de broodnodige punten binnen te halen.