Regio ’72 verliest van koploper ASVD

Het was geen verrassing dat Regio ’72 in de uitwedstrijd tegen koploper ASVD/KWOOT het onderspit zou delven, toch gaf de uitslag 18 – 12 een vertekend beeld van de krachtsverhoudingen. Regio ’72 speelde bij vlagen een prima partij, stond 10 minuten voor tijd maar drie puntjes achter en bezorgde de koploper uit Dronten een lastige middag.

Regio ’72 begon sterk aan de wedstrijd en maakte het de Drontense formatie vanaf het begin niet gemakkelijk door fanatiek de strijd aan te gaan. De ploeg straalde duidelijk uit dat het niet van plan was de wedstrijd vooraf als verloren te beschouwen. Ondanks wat foutjes en miscommunicatie in het begin van de wedstrijd, was de Vaassense ploeg in staat met goed spel ook scorend bij te blijven. Zo gaf de 4-4 tussenstand halverwege de eerste helft de Vaassenaren moed en leek het een spannende partij te kunnen blijven. Toch kwam de kentering in de wedstrijd toen Regio ’72 daarna te slordig werd in de afronding en tegelijkertijd verdedigend te veel steken liet vallen. In deze fase kon ASVD, weliswaar via een te gemakkelijk verkregen groot aantal vrije worpen en strafworpen, uitlopen naar een 9-5 ruststand.

Toch liet Regio ’72 ook na rust op een goede manier zien dat men strijdbaar is, en voor ieder doelpunt wil blijven knokken, ongeacht de stand in de wedstrijd. ASVD bleef moeite houden met de herwonnen positieve agressiviteit van de Vaassenaren, die tot een tussenstand van 15-12, tien minuten voor het einde van de wedstrijd zicht bleven houden op een stunt tegen de thuisspelende koploper. Het slotoffensief bleef echter achterwege. Toen ASVD weer op vier punten voorsprong kwam, was de wedstrijd gelopen en was het onbelangrijk maar wel jammer dat de 18 – 12 eindstand enigszins geflatteerd uitpakte.

Volgende week speelt Regio ’72 weer een thuiswedstrijd. De wedstrijd begint om 15.30 uur op het clubterrein aan de zichtstede in Vaassen. NKC ’51 uit Nijverdal is dan de tegenstander. De uitwedstrijd eindigde in een 13 -13 gelijkspel. Er zijn dus kansen dat Regio ’72 volgende week weer eens een overwinning binnen haalt. Daar is de ploeg wel weer eens aan toe, gelukkig lijkt de tijd er wel weer rijp voor.